Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Ma kod kineza ona kutija s zakrpama i lepkom 100 dinara ...
Zaboravim kad sam kupio, pa sad u zadnje vreme kupim još jednu kutiju za rezervu...
Ne treba mi više od pola sata da skinem točak, izvadim unutrašnju, zakrpim, i sve vratim....
Jedino ne mogu zadnju unutrasnju na traktoru, preteška mi je već...
I ta mi se samo jedared probušila, tako da se ne sekiram...
Ove od 13 do 16 sam krpim i dalje...
Na jednoj sam izbrojao 17 zakrpa dok je nisam bacio...
Proizvodnja, Obilićevo-SFRJ....
Ne znam ni kad je kupljena i montirana...

I ja krpim sam većinu guma, jedino one baš velike i teške za montažu i demontažu nosim kod vulkanizera.Tubeles baš volim, benzin i upaljač metoda. 😁 U susednom selu ima prodavnica vulkanizerskog repro materijala i nema problema oko bilo kakvog posla.

Ima u Irigu...
Skini točak, stavi u auto, nosi za Irig 18km, čekaj kad ima vremena, minimum 2 sata mu treba, opet u auto pa kući, na montažu iste...
Izgubim celo prepodne i koju crvenu za usranu gumu !!!!
Evo, taman se i ručak skuvao, pa da ručam i mogu da montiram...
10-tak minuta posla...

Ma da.Klepaju naši vulkanizeri baš lepo.Sada sam nosio prednju gumu od kombajna i uzeo mi je 4.000 za lepljenje a demontaža je išla mašinom, nema šanse montiračima, probali smo na licu mesta.Za lepljenje tubeleske 22.5 na prikolici uzme 1.500 dinara.

Jel Vam to put za selo ?
Ja krpim unutrašnju prednju gumu na traktoru...
Već duže vrijeme ispuva se, pa malo, malo, moram duvati...
Ide mi na neurozu...
Mala rupica, al' "zajebava sirotinju" ...
Sad okrpio, stegao, i čekam da zalepi...
A dotle, bistrim politiku na Forumu...
Ne, sezonski put ali niko ga ne koristi i kad je lepo vreme. On zna sve staze i bogaze po zapadnoj Srbiji, valjda stedi gorivo...
Kad je suvo ide stalno ovuda pa mislio da moze i sad, ja ga zvao da vidim jel mi nosi paket, kaze super sto si zvao, taman da dodjes da me izvuces
Solidni su putevi, asfalt kroz selo, sporedne ulice i sokaci makadam ali se odrzava uredno.
Samo da se nadovezem na ovo krpljenje, nas vulkanizer radi ispod svake cene u poredjenu sa ovim kod vas, bukvalno nemam racun da skidam gumu...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nije meni žao da platim ali mi je često problem da odnesem neku veću gumu jer nemam auto prikolicu niti teretno vozilo kod vulkanizera u Pećince jer lokalni seoski vulkanizer zalepi gumu da te služi do sutradan, eventualno dva dana.😂 Za prednju od kombajna uzeo sam kamion od kuma, bez žmigavaca i bez overenog pp aparata, sve sam zentao da me ne zaustavi policija uz put.Tokom montaže jedne kamionske tubeleske izleteo mi pajser i potrefio direktno u međunožje da mi je pao mrak na oči od udarca.Jednom sam nabio pajser i pesnicu u oko i napravio monokl da su me svi redom kecali kako sam dobio oklagijom od žene. 😂😂😂

Матић, колико се ми ломимо око скидања гуме замисли како су то радили пре 50 година трактористи. Није било машина само пајсер и чекић. Крпи се на лицу места. На трактору мали сандук са алатом и ту је све што ти треба. Отац нам је показивао како се скида гума са фелне са обручом, уради из првог пута без да се озноји. А брат је прошао баш као ти пајсер у главу добио. Стајао на њему и исклизнуо. Технички нокаут.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Svaka čast kako su nekada radili uz pomoć štapa i kanapa.Sada mašinsko skidanje i opet im teško da prihvate sve gume.Za par godina nećemo imati ni takve vulkanizere već ćemo ili kupovati demonterke ili ići Bogu iza nogu da nosimo gume na lepljenje.
Ove godine sam x puta zglajzao tokom rada, da li pajserom u glavu, pesnicom u oko, lakiranje noktiju čekićem standardno dešavanje da mi je mama rekla da idem kod prometala da mi skine čini jer mi je neko uvračao ili napravio vudu lutku. 😱 😂😂😂

Ja to sve sam radim te gume i to
Čak često i na šumskoj mašini odradim fleke ili čepove

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Купи течност за крпљење гуме. И увек 2-3 супер лепка. Користим течност за крпљење већ годинама. Једино зезнуто буде одвојити спољашњу од унутрашње хоће да залепи некад.

Mislis na onaj sprej ?.Ja na balonki od tanjirace to koristio i nije potpuno zalepio ali drzi danima,meni dosta,jer pre lepljenja sam cak morao na njivi na pola dana otprilike da je naduvam inace izduva do kraja.Guma je veca od auta po meni duplo ,i mozda sam trebao dva spreja iskoristiti,ali dobro je i ovako.Na spreju pise da to nije zalepljeno za stalno,kao da se ipak ode kod vulkanizera xd.

Користио на бициклу, мотору, мтк и ауту. Вероватно има везе и са запремином гуме. А и рупе. Ако је типа трн или жица закрпи 100%. Ако је ексер или нешто слично то је већ знак? Имао сам случај да је ексер пробио гуму са газеће стране, ударио у фелну. Нисам знао, нафиловао гуму а оно лепо изашло између унутрашње и фелне. Милина за скидати. Не може да закрпи оне рупе које се десе услед контакта и чешања спољашње и унутрашње гуме. Имао и тај случај.

Posle duze vremena obrijao se i polio zelenim brutom... da licim na coveka
Nisam se brijao od marta
Brica neće na brije zbog radi CORONE
u junu sam bio kao pripadnik pokreta
Keva nije mogla da me gleda kupila mi mašinicu za šišanje pa gulim sa njom svakih 20_30 dana
A dok je brica radio brijanje svakih 20 dana odem šišanje i brijanje
Ako nešto mrzim to je brijanje
Uvek sam neobrijan

Čika Laza nisu nikad čika Luki trnuli zubi pa nebi ni zbog garavuše
Lako bi se mi podelili

Nazad
Vrh