Kod nas je svaka kuća imala vinograd a povađeni su zbog poreza, ne što su postali mali i tome slično.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imamo mi jednju njivu odkad znam za sebe i zovemo je vinograd i bašta njiva 1,2ha pitam ja jednom pok dedu što se to zove vinograd?
Kaže deda imali smo mi tu vinograd pa sam ga počupao, ajde reko što si čupao vinograd?
Kaže deda "POSTAO MI MALEN"!!!!
Navukao se stari na vino pa mu bilo malo
I mi imamo isto 2ha što zovemo vinograd.Isto bilo vinove loze ali povađena.To će i ostati kao i stari nazivi kafana koji se nikad ne menjaju.
I kod nas je ista situacija. Mislim, ja se ne sećam, ali sam čuo da su svi vinogradi povadjeni zbog tog famoznog poreza. Koje godine se to desilo? I dan dans imamo potez u ataru koji se zove "Vinogradi" mada tamo nema ni jednog čokota već odavno. Tj. od uvodjenja tog poreza.Kod nas je svaka kuća imala vinograd a povađeni su zbog poreza, ne što su postali mali i tome slično.
Pocelo
Kako ko. Ja još uvek imam ... tj berem sa tečinim tj. tetkinim beračem koji je do skoro donosio više djubreta kući nego sto je ostavljao u njivi. Nekako sam ubedio ćaleta i teču da kupe nove gume za komušaljke. (samo da kupe, ja radim sve). Evo od tad sam se preporodio. Tek po neki klip bude u ljusci, a ranije je bio tek poneki bez ljuske . Muke kad ga utovaraš. Muke kad ga kruniš i opet muke za tetku koja mora da čisti tuluz od ljuštike da bi ložila u smederevac. Ovo je neuporedivo bolje. Mada kombajn je kombajn, ipak nemam svoj niti imam nešto mnogo kukuruza (samo za llične potrebe tj. za svinje i kokoške) tako da je berač još uvek isplatljivija varijanta.Samo kad smo se mi njih rešili.
I mu smo imali vinograde, samo što su povađeni jer nema više ko da ih radi...Kod nas je svaka kuća imala vinograd a povađeni su zbog poreza, ne što su postali mali i tome slično.
Hahah sviNJce u klasi!Od čega si bre dobio toliko čvaraka? Malo debljeg domaćeg zeca?
Za svoje potrebe....Razumeš se u mikologiju?
Ima prsten na korenu..Za svoje potrebe....
Ove sto su fotografisane su martincice ,inace bilo je i mlecnica i lisicarki danas.
Ovu kod Sapatnika bi voleo da vidim i sa druge strane, deks@ kozarica kod nas zovu i suncanicu a ovo mi ne lici na to .