Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Kod nas je svaka kuća imala vinograd a povađeni su zbog poreza, ne što su postali mali i tome slično.

I kod nas je svaka kuca imala, nesto iskrceno a nesto zaraslo i zakorovilo, odavno vec postalo sumsko zemljiste.
Bas skoro razmisljam danas to ne bi imao ko ni da radi, mladima nije interesantno ni da rade a ni da piju domace vino.
Mi imamo nesto malo, ostao jedan cosak, mozda 5 ari, deda oko toga radi pa kad rodi lepo iscedimo malo vina.
Lepo je, iznese se za Bozic, u posebnim prilikama...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Imamo mi jednju njivu odkad znam za sebe i zovemo je vinograd i bašta njiva 1,2ha pitam ja jednom pok dedu što se to zove vinograd?
Kaže deda imali smo mi tu vinograd pa sam ga počupao, ajde reko što si čupao vinograd?
Kaže deda "POSTAO MI MALEN"!!!!
Navukao se stari na vino pa mu bilo malo
I mi imamo isto 2ha što zovemo vinograd.Isto bilo vinove loze ali povađena.To će i ostati kao i stari nazivi kafana koji se nikad ne menjaju.
Kod nas je svaka kuća imala vinograd a povađeni su zbog poreza, ne što su postali mali i tome slično.
I kod nas je ista situacija. Mislim, ja se ne sećam, ali sam čuo da su svi vinogradi povadjeni zbog tog famoznog poreza. Koje godine se to desilo? I dan dans imamo potez u ataru koji se zove "Vinogradi" mada tamo nema ni jednog čokota već odavno. Tj. od uvodjenja tog poreza.

Poslednja izmena:
Pocelo
b8862aa0151f2e17aa943cdcbb311896.jpg

Od čega si bre dobio toliko čvaraka? Malo debljeg domaćeg zeca? :)

Samo kad smo se mi njih rešili.
Kako ko. Ja još uvek imam ... tj berem sa tečinim tj. tetkinim :) beračem koji je do skoro donosio više djubreta kući nego sto je ostavljao u njivi. Nekako sam ubedio ćaleta i teču da kupe nove gume za komušaljke. (samo da kupe, ja radim sve). Evo od tad sam se preporodio. Tek po neki klip bude u ljusci, a ranije je bio tek poneki bez ljuske :). Muke kad ga utovaraš. Muke kad ga kruniš i opet muke za tetku koja mora da čisti tuluz od ljuštike da bi ložila u smederevac. Ovo je neuporedivo bolje. Mada kombajn je kombajn, ipak nemam svoj niti imam nešto mnogo kukuruza (samo za llične potrebe tj. za svinje i kokoške) tako da je berač još uvek isplatljivija varijanta.

Rekao bih da nisu iste.
Mlecnice, kod tebe je kozarica..

Летос је један накупио у мочвари и донео да му тражим на интернету да ли су јестиве. Он убеђен да их је јео, а остали укућани убеђени да је полудео. Углавном јестиве.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Zadnjih nekoliko goidna kod nas se bi sleperi bili puni sa pecurkama koliko ih ima.

Dok sam bio mladji iso sam sad me mrzi, ove bele nisi intersante ima ih gomile.Vrganj, jajcara su mu interesantne.Lisicare isto ne gotivim nesto.

Ima jos dosta jestivih sorti ali nismo smeli da ih beremo jer nismo 100% sigurni ima dosta otrovnih slicnih pa smo izbegavali.

Za svoje potrebe;)....
Ove sto su fotografisane su martincice ,inace bilo je i mlecnica i lisicarki danas.
Ovu kod Sapatnika bi voleo da vidim i sa druge strane, deks@ kozarica kod nas zovu i suncanicu a ovo mi ne lici na to .
Ima prsten na korenu..

Danas neusepsno krenuli skidanje ostatak kukuruza (samo jedna prikolica skinuta, vlaga od magle i sitne kise), ali prazni stomaci ne smeju biti. Natrca jedan prasac za noz, pa da probamo da ga urolujemo i zadovoljan sam kako je ispalo.

Nazad
Vrh