Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Јел тамо сви носите ножеве? Право чудо да има товљеника.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Kad je ovako vreme stalno kisa ili magla sta drugo raditi ......
Danasnji ulov.
Da, ima ih ove jeseni nenormalno i svuda, Ja sam do ove godine brao samo livadske šampinjone jer su me tako ljudi iz sela učili. Tj. čak i njih nisam brao sve jer su neki "iskusni" ljudi govorili da moraju imati debelu dršku i ne smeju imati suknjicu!?!- Što apsolutno nema veze sa realnošću.
Ove godine sam malo istraživao po internetu i saznao da ima dosta drugig jestivih vrsta koje rastu po južnobanatskim pašnjaciam. Ovde kod mene najviše ima plavonoge gljive, koja je apsolutno jestiva, mesnata i lepog ukusa. Ima malo jači gljivast miris tako da npr. na picu nije lepa kad se stavi, ali za kuvanje i ostale namene je super.
Danas sam bo da ih naberem za teglu. Takodje sam ih stavio u zamrzivač zajedno sa šampinjonima. Jeo sam još jednu vrstu koja je vemo slična šampinjonima sem što ima bele listiće. Naravno bila je OK. Mada dosta slična njoj je zelena pupavaka koja je jako otrovna, ali ne znam da li raste u ovim predelima. Danas sam našso nešto što veoma podseća na nju.

Sve to je lepo. Nego nikako nemogu da ubedim ljude iz sela da jedu "plavonogu.". Ja im naberm, odnesem, kažem da sam jeo 10 puta, pošaljem linkove gde se jasno vidi da su jestive , al ne vredi :). Ljudi su toliko ne poverljivi i zatvoreni za nove ideje i to je to. U ovom selu se ta pečurka ne jede i izgeda da će tako i da ostane. Šta da radim, neću da se nerviram ... biće više za mene. ;)

Poslednja izmena:
Mozda je aktivista u drustvu za zastitu zivotinja :love:
dusanboss@
Sto se pecurki tice nemoj nikad nikog nagovarati ni na sta ,vrlo je nezahvalno jer moze da ti se obije o glavu.
Oticice neko nabrati neke koje samo lice na jestive imace zdravstvenih problema ,a ti mozes da ispadnes kriv.
Posle jednog loseg iskustva ja ne dajem savete cak ni kad mi donesu kuci da ih pogledam.
Naberu ljudi 2-3 kese gljiva ,donesu meni tri -cetiri komada da vidim jesu li jestive.Te tri su bile jestive, a u kesama bilo nekoliko komada koje samo lice na njih i posle bilo -Milan nam rekao da se jedu....

Комшија вршио археолошка ископавања. Није било златних шлемова и ћупова али цигле великог и малог формата су добре. Чудо шта су здраве цигле великог формата бацили.

Ja imam rimskih cigala nestandardnog formata iz 4 veka n.e. popločanih na dvorištu...
Usfalilo klasičnih "švapskog" formata pa ubacili te rismke....
Neuništivo...
Šteta što je tehnologhija izrade izgubljena....
Ne smeta joj ni toplota ni vlaga...

Boga mi danas sam se treznio celi dan, sinoć bila žurka u zadruzi malo sač malo ovo ono
Sutra opet žurka u zadruzi sač
Sve neke matore ovčurine jedemo dobićemo na krv
Sve neko časti za nešto i tako u krug, ovaca imamo rakije imamo a i duga je zima

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Boga mi danas sam se treznio celi dan, sinoć bila žurka u zadruzi malo sač malo ovo ono
Sve neko časti za nešto i tako u krug, ovaca imamo rakije imamo a i duga je zima

Luka ako ne moze te da se izborite sami vi zovite 😀

Nebojša jedna takva ovčurina košta 8_10 crvenih
Od nje pošteno se najede 60 alavih ljudi
Nas ima oko 20 znači za 3 ture imamo
Jabuke su 8_10din kg svi kupujemo na tone pečemo rakidžon
Ima povrća i drva

Kakva je to zadruga, ima li zena tu
Kako se postaje clan?

Ja imam rimskih cigala nestandardnog formata iz 4 veka n.e. popločanih na dvorištu...
Usfalilo klasičnih "švapskog" formata pa ubacili te rismke....
Neuništivo...
Šteta što je tehnologhija izrade izgubljena....
Ne smeta joj ni toplota ni vlaga...
Нисам сигуран како се цигла правила али знам да су дрво штитили тако што су га премазивали загрејаном смешом воска и маслиновог уља. Тада је восак био само од пчела а и маслиново уље се није лажирало. И само најбољи квалитет.
Данас у свету најлажиранији производи су мед, восак и маслиново уље.

Sto se pecurki tice nemoj nikad nikog nagovarati ni na sta ,vrlo je nezahvalno jer moze da ti se obije o glavu.
Oticice neko nabrati neke koje samo lice na jestive imace zdravstvenih problema ,a ti mozes da ispadnes kriv.
Posle jednog loseg iskustva ja ne dajem savete cak ni kad mi donesu kuci da ih pogledam.
Naberu ljudi 2-3 kese gljiva ,donesu meni tri -cetiri komada da vidim jesu li jestive.Te tri su bile jestive, a u kesama bilo nekoliko komada koje samo lice na njih i posle bilo -Milan nam rekao da se jedu....
U pravu si. To sam i ja nešto razmišljao ovih dana. Ljudi su čudni, bolje da ćutim. Neka bere ko šta hoće. I bolje ovako dok drugi ne jedu ove ljubičaste, ima više za mene :)

Kakva je to zadruga, ima li zena tu
Kako se postaje clan?
Zadruga je vlasništvo zadrugara!!
Mi smo socijalisti
Sve u zadruzi je društvena svojina!!
Objekte tj ekonomiju smo OTELI od V.U.KARADJORDJEVO
Objekte smo sredili i koristimo ih svi!!!
Tako da smo sredili i kuhinju sa trpezarijom i tu su žurke
Zadrugar se postaje tako što predaš molbu i upravni odbor ti odobri ili ne
Ima i zadrugarki
Naj veći problem je sredjivanje prostorija posle žurke

Nema ludjeg postara
562db1fee91ed6f9402392ba8b4745c6.jpg
9ef43f84a1220f924edabe7189fe6db5.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Jel Vam to put za selo ? 😧
Ja krpim unutrašnju prednju gumu na traktoru...
Već duže vrijeme ispuva se, pa malo, malo, moram duvati...
Ide mi na neurozu...
Mala rupica, al' "zajebava sirotinju" ...
Sad okrpio, stegao, i čekam da zalepi...
A dotle, bistrim politiku na Forumu...

Лука, а да нису те задругарке по позиву. И она тијана ајфон је ишла са неким другарицама на дружење сад да ли су били сви задругари то не знам.

Купи течност за крпљење гуме. И увек 2-3 супер лепка. Користим течност за крпљење већ годинама. Једино зезнуто буде одвојити спољашњу од унутрашње хоће да залепи некад.

Nazad
Vrh