Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Bio sam do biciklara i on kaže da se pojeo navoj na vilama. Pošto nema takve iste vile, a ja nisam hteo nešto što odudara od originalnog izgleda (znam da ne može naći identično, ali bar da liči) onda smo zategli malo kontra maticom i sad je ok, tj. može da se vozi tako. Pa ako nekad naletim na takve vile onda ću ih promeniti, ako ne, kad postane nezgodno za vožnju onda ću gledati da uzmem neki drugi bajs. Nisam nikad imao aluminijumski, pa još ako ima neku amortizaciju sedišta da je malo prijatnije terati po lenijama, baš bi mi legao takav...

Uzgred, u kom rodu je po vama bicikl? Za mene je u muškom (bicikl), a vidim da mnogi govore u ženskom rodu (bicikla). Slično je i sa automobilima, npr. Lada je u ženskom rodu, ali Fića (Zastava 750) je za mene uvek bio u muškom rodu, i kad čujem ta/ona Fića skroz mi bude neobično...

Klinac zamenio opanke na vozilu..
7829feae45ce616b878801f9a06a7e24.jpg
92d358e24189a0d7bc15e89ec0abd30b.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ко је планирао градњу села по војводини свако је на 7-10 км једно од другог. Наравно преко атара као што су некада путеви били. За 1 сат са добрим бициклом може далеко да се стигне. Наравно ако има воље и кондиције. Мени то не предтавља проблем пошто скоро сваки дан идем на посао невезано за временске прилике.

Kod nas u Donjem Sremu sela su bliža, od 2-5km razdaljine uglavnom.Bajsom obilazim atar već nekoliko godina u nazad, za obilazak najjudaljenijih parcela treba mi nekoliko sati i krug od 30 pređenih km, mereno autom više puta.

Ovaj moj se sprema da sa pajtašom idu na Zlatar u neki downhill(oni to tako zovu), pa su nabacili ove 'offroad pneumatike'..
Ja ovo nebi vozio ni kilometar, ali oni kažu da ovakve gume imaju 'grip'..
Valda su ove od 2.5 inča širine prilično skuplje. Što se mene tiče, cenim da su Continental gume najbolje.
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Ко је планирао градњу села по војводини свако је на 7-10 км једно од другог. Наравно преко атара као што су некада путеви били. За 1 сат са добрим бициклом може далеко да се стигне. Наравно ако има воље и кондиције. Мени то не предтавља проблем пошто скоро сваки дан идем на посао невезано за временске прилике.
A zato kod nas zlo,lako je da se spustiš do centra,al posle ti ne gine brdo.Dok smo bili mladi biciklistička banda radila punom parom,pogotovo 90-ih kad nije bilo goriva ni za apenca.Biciklom smo išli do Užica :D da gledamo Radnički,sad ne mogu ni po naselju da se provozam,a da dušu ne ispustim.

Lično, najviše volim "bagrenu", jes da je skuplji, jes da ume paša da omane i ne bude puno meda, al ga volim..
Opet, što kaže talianu, kad je med pravi nema greške od čega god da je..

Nazad
Vrh