Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Danas malo offroad
d0e72e4d872616125d1bfb93540fd98f.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

За равницу није тај пренос. Могао си комотно 48 или више зуба на ланчанику напред. Иначе било какав алуминијумски рам је спас. Ја сам успео до сад 2 да искривим али све моје грешке/падови.

Potpuno si u pravu,ali za sad posto sam totalno van kondicije u nogama,i ovo mi je puno,tj kad prebacim na najvecu brzinu umorim se brzo,ali sve se to moze menjati i dokupiti,ima delova.Hteo sam ja u pocetku kupiti ovaj dole na oglasu,isti prodavac,ali jbg,dok se ja odlucim koji cu ,ode on ....bio je skuplji malo ali jbg 30 brzina pa ti biraj koju ces,i imao je nesto bolje menjace,tamnu plavu boju ,koja mi se vise svidja,ostale manje vise slicno. Ovaj moj inace nije tamno plav,nzm sto je tako ispalo tamno ,mozda zbog sunca,boja je ta kao u oglasi,svetlo plava,ok je.
Ta jedna slika dole je od njega sa oglasa,ali preko googla,nzm zasto na linku oglasu nema slika....

Ако будеш куповао већи погонски зупчаник обрати пажњу на ход ланца. Нису сви исти, на зупчаницима имаш бројеве и словне ознаке по томе треба да уклопиш. Исти је број зуба али различит обим зупчаника. И не купуј делове на пијаци за то мора ориђиђи.
Генерално све што стиже са запада вреди пара, пар комада сам поправљао друштву и то је што би рекли у огласима НОВ НОВ.
Не знам како тамо возе.

Kad već pričamo o biciklima, da iskoristim momenat i pitam nešto. :)

Ne mogu nikako da stegnem onu maticu koja je na cevi koja nosi korman, tj. koja drži vile. Ta matica se uvek popusti i onda kad zakočim prednjom kočnicom pojavi se luft u prednjim vilama, tj. prednji točak se podbije pod ram. Ne umem bolje da objasnim, sutra ću to slikati ili snimiti klip. Nikad nisam rasklapao prednje vile i nemam pojma šta tu ima unutra i na koji način se uopšte drže vile. Probao sam na netu da nađem neki klip gde je prikazano kako to sve izgleda i funkcioniše ali bez uspeha (ok, nisam baš ni bio uporan u traženju). Bicikl je polovan i star, ali meni je dobar. Kupio sam ga na limundu za male pare pre nekoliko godina nakon što su mi ukrali i drugi bicikl, pa više nisam hteo da kupujem nov bicikl, niti skup.

Прво растави све да пођеш до лежаја. Можда ће ти требати имбус кључ не знам шта држи лулу кормана, унутра има дугачак шраф који држи корман ако је стари тип. Шрафове који држе виле можеш и са папагајкама скинути само држиш контру на вилама. Ако је лежај пропао можда је оштетио чауру у којој се налази и никад не можеш да дотегнеш колико је потребно или има луфта или се тешко окреће корман.
Али то се све лако реши нови лежај ако је пропао и чаура. Она се скида са чекићем и секачом лагано.

Има, али је увек присутан фактор да неко препозна и скине те са бицикла. И то не баш пријатно. За паре које доносе из иностранства не питају се нови бицикли код нас.

Ja verujem da ovaj moj sa Limunda nije kraden jer ga prodaje prodavac sa imenom, prezimenom i ličnom kartom, tj. imam dokaz od koga sam ga kupio. Taj prodavac me je zvao posle kupovine da pita kako sam zadovoljan, da li sam otklonio neke nedostatke koje je naglasio pre kupovine, objašnjavao mi je koliko mu stoji taj bicikl i koje sad vozi itd. Ne verujem da bi se lopov sa tim bakćo...

Прво растави све да пођеш до лежаја. Можда ће ти требати имбус кључ не знам шта држи лулу кормана, унутра има дугачак шраф који држи корман ако је стари тип. Шрафове који држе виле можеш и са папагајкама скинути само држиш контру на вилама. Ако је лежај пропао можда је оштетио чауру у којој се налази и никад не можеш да дотегнеш колико је потребно или има луфта или се тешко окреће корман.
Али то се све лако реши нови лежај ако је пропао и чаура. Она се скида са чекићем и секачом лагано.
Baš tako se ponaša.

Ja sam ovo sebi sklopio pre nekoliko godina od prvog šrafa..
Prenos sam podesio brdski(zadnjom kasetom 32), ali sam napred zadržao 52 i 37 za ravnicu..
Al ram, karbon viljuška, oko 9 kg..
Zahteva bar 30-40 posto manje snage, što za matore ljude nije zanemarivo..
42bab7690a4716c4b0dfe29cca6f06c7.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Леп друмаш али такве не возим. Склонио сам се на атарске путеве имао сам баш зезнутих ситуација један ме је и закачио за корман ушао у маказице само да ме обиђе.
Сад држим темпо ~25 км сваки дан док време и посао дозвољава.

Ja sam sa ovim izvlačio u ravnici i 50 na sat,ali normalno vozim/krstarim dvadesetak na sat, i to me ne umara ni najmanje.
Imam i gepek za ovo(kači se na šipku sedišta) tako da može poneti i lakše terete. Imam i karbonske blatobrane za duži put, ali za to već nemam vremena. Sve planiram da ga ponesem na letovanje, ali mi se neda..

Са тим преносом и није лоше можда би се могло и 60 да иде шлепер испред. Тренутно са овим што имам на атарским путевима може мало преко 40 где је утабан пут. Кад се налети на колотраг или прашину могу само да бирам на коју ћу страну да одлетим при тој брзини. Или да промашим багрем. Просек ми је 16-23 км/сат зависи од стања пута.

@dukej
Neki stariji imaju samo onu maticu ispod kormana koju treba dotegnuti...
Ima vencic a osovina je valjda na konus ako se dobro secam, dotezanjem te matice se gubi luft.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kad već pričamo o biciklima, da iskoristim momenat i pitam nešto. :)

Ne mogu nikako da stegnem onu maticu koja je na cevi koja nosi korman, tj. koja drži vile. Ta matica se uvek popusti i onda kad zakočim prednjom kočnicom pojavi se luft u prednjim vilama, tj. prednji točak se podbije pod ram. Ne umem bolje da objasnim, sutra ću to slikati ili snimiti klip. Nikad nisam rasklapao prednje vile i nemam pojma šta tu ima unutra i na koji način se uopšte drže vile. Probao sam na netu da nađem neki klip gde je prikazano kako to sve izgleda i funkcioniše ali bez uspeha (ok, nisam baš ni bio uporan u traženju). Bicikl je polovan i star, ali meni je dobar. Kupio sam ga na limundu za male pare pre nekoliko godina nakon što su mi ukrali i drugi bicikl, pa više nisam hteo da kupujem nov bicikl, niti skup.
Takav je slucaj bio kod mene, uzmem rastavim vile i gornji lezaj se skroz raspao dok je donji bio u pocetnoj fazi raspadanja. Kupim oba nova (jedan 0.5e ako se dobro secam), narokam tot masti u njih i sastavim.

Nazad
Vrh