Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Baš tako se ponaša.Прво растави све да пођеш до лежаја. Можда ће ти требати имбус кључ не знам шта држи лулу кормана, унутра има дугачак шраф који држи корман ако је стари тип. Шрафове који држе виле можеш и са папагајкама скинути само држиш контру на вилама. Ако је лежај пропао можда је оштетио чауру у којој се налази и никад не можеш да дотегнеш колико је потребно или има луфта или се тешко окреће корман.
Али то се све лако реши нови лежај ако је пропао и чаура. Она се скида са чекићем и секачом лагано.
Takav je slucaj bio kod mene, uzmem rastavim vile i gornji lezaj se skroz raspao dok je donji bio u pocetnoj fazi raspadanja. Kupim oba nova (jedan 0.5e ako se dobro secam), narokam tot masti u njih i sastavim.Kad već pričamo o biciklima, da iskoristim momenat i pitam nešto.
Ne mogu nikako da stegnem onu maticu koja je na cevi koja nosi korman, tj. koja drži vile. Ta matica se uvek popusti i onda kad zakočim prednjom kočnicom pojavi se luft u prednjim vilama, tj. prednji točak se podbije pod ram. Ne umem bolje da objasnim, sutra ću to slikati ili snimiti klip. Nikad nisam rasklapao prednje vile i nemam pojma šta tu ima unutra i na koji način se uopšte drže vile. Probao sam na netu da nađem neki klip gde je prikazano kako to sve izgleda i funkcioniše ali bez uspeha (ok, nisam baš ni bio uporan u traženju). Bicikl je polovan i star, ali meni je dobar. Kupio sam ga na limundu za male pare pre nekoliko godina nakon što su mi ukrali i drugi bicikl, pa više nisam hteo da kupujem nov bicikl, niti skup.