Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

... dalje nastavljam ja iz oblasti poljoprivrede . Upravo , to što radi zombie u termoelektrani , je dobro za nas ljude . Čisti dim od sagorijevanja uglja od sumpora , da ne ide u atmosferu , jer je štetan za nas . Štetan za ljude , ali koristan za biljke . Sumpor je padao na zemlju sa kišom , i iako je makroelemnt u poljoprivredi , smatralo se da ga ima dovoljno i nije se o tome pričalo . Sada kada je , fala bogu , po ugledu i direktivama drugih , uvedeno odsumporavanje dima , da tako kažem i u drugim oblastima , a i smanjen intenzitet teške industrije , biljkama odjednom fali sumpora . Najjeftiniji oblik bi trebao biti nusproizvod kod zombia i barbule . Sa druge strane gips je kalcijum sulfat , pa je izvor sumpora , kalcijuma kome treba , i zbog "krupnih" molekula , djeluje na "razbijanje" teških , stisnutih , slabo propusnih zemljišt a, ..itd itd
Pozdrav od Mome i Zombia iz Bosne :cao:

Nije nego provocirate , a nema veze sa temom . Prije svega neobično je komunicirati na društvenim mrežama kao osoba sa imenom i adresom , i osobom bez adrese , a drugo očito je , iz posta , da bi manje voljeli da mi ovde živimo kao nekad normalno kao komšije razlićitih vjera , a više voljeli kao nekad kasnije da pucamo jedni na druge . Tako ispada , skoro primitivno.

Znači primitivno je reći da si iz Republike Srpske, a pristojno da si iz BH?
Nema provokacije čisto me interesuje.
Nemaš nikakav rezlog za nervozu.
Što bi ti rekao: pričamo onako.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ne , primitivno je kako sam rekao , što provocirate iz nacionalističkih pobuda . Mislim da bi se većina članova složila . A dalja diskusija, samo ako date tačniju lokaciju i ime , jer postavljate lična pitanja .

Radi čega tražiš moje lične podatke?
Odakle ti ideja da ja širim bilo kakve nacionalističke ideje, ako sam te pitao zašto se stidiš da kažeš da si iz RS?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ne , primitivno je kako sam rekao , što provocirate iz nacionalističkih pobuda . Mislim da bi se većina članova složila . A dalja diskusija, samo ako date tačniju lokaciju i ime , jer postavljate lična pitanja .
Ja baš mislim suprotno-ti si taj koji gde god može pokušava da zakuvava čorbu.Šta je mirosti nacionalistički napisao.Zar to nije činjenica da je Bosna (na žalost)podeljena zahvaljujući onoj trojici govnara,kojima neću izgovarati imena.Ako je ko Jugonostalgičar,ja sam sigurno i ima nas mnogo.
Da li bi u ovom momentu bilo normalno Srbiju nazivati SR Jugoslavijom kada ona ne postoji( mislim na onu od 92-e).Tako je isto i sa Bosnom.
Šta bi mi voleli,to je nešto drugo.To smo propustili i povratka nema.
Ne bih više jer nije za ovu temu.

Ko se stidi ? Naravno da sam iz Rs . Ako smo otac i ja mogli biti na ratištu ukupno 7 godina , ej , a mama i sestra same kući , i ako se tata izvukao na kraju sa Ozrena iz okruženja a komšija nije pa je bez glave sahranjen , pa ćeš ti onda da mene učiš geografiju , i šta ja treba da pišem odakle sam , ma nemoj . Sad bi ja trebalo nekome ako napiše pozdrav iz Srbije da kažem , ej zar ti nisi iz Vojvodine i slično .
Završavam svaku raspravu stobom .

Pomozi coveku u nevolji
7572c18cc0fa6c5354c15e98987b1cee.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ogy daj malo informacija šta je ovo i kako radi? ili ako si pisao u nekoj odgovarajućoj temi napiši u kojoj. Pretpostavljam šta je sve ovo al ajd da ne lupetam.

Ogy daj malo informacija šta je ovo i kako radi? ili ako si pisao u nekoj odgovarajućoj temi napiši u kojoj. Pretpostavljam šta je sve ovo al ajd da ne lupetam.
Nisam pisao ranije o voćnjaku(orah).3.5ha Zasad je sada u drugoj vegetaciju. Na parceli je ukopan sistem za navodnjavanje i svako stablo ima obruč sa po tri kapaljke kapaciteta 4l na sat. Dubinska punmpa 7.5kw u bunaru na dubini od 15m. Bunar je fi125 dubine 50m, kapacitet 300l /min.
Na slici je agregat 20kw i razvodni orman sa frekventni regulatorom u sebi za veliku pumpu.Postoji još i mala dozer pumpa snage 1,1kw. U bure sa mikserom rastapam vodotopivo djubre, u malom potapajucom pumpom, rastvor prebacim u veliki bidon kocku odakle pumpa povlači kroz venturi sistem rastopljeno hranjivo. Agregat troši oko 2lna sat rada. Ali pumpa radi sa pola snage. Toliko mi je za sada dovoljno. Orah je tek sada krenuo, biće slika kada malo kasnije ozeleni.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ma izbegavam rad nedeljom, ali par sati spajao kpk creva u plasteniku, pustao u rad, zalivao rasad..

Nazad
Vrh