Jutros ustao u 4 redao balirano sijenu na tavanu (250 bala), potom otisao u Tuzlu da mi srede toner u štampaču što me srećom koštalo 5KM za kafu jer sam dobar sa majstorom, kupio 4 bloka od po 500 listova, valja mi štampat magistarski ovih dana. Kad sam se vratio već je bilo 10h, popio kafu i jeo malo pa isao u Bijeljinu, prvo do Popova pa obisao otpade malo, nasao neke zanimljive stvari (bice slike), kupio neke male metalne točkove, hoću da ih ugradim na veliki krunjač da ga mogu lakše pomjerati. Kad sam se vratio nešto čačkao na velikom traktoru (našao još par mazalica pa to očistio i podmazao). Nakon toga se gadno naoblačilo pa sam hitno išao da baliram detelinu (komšija sa presom cijeli dan lelemudao po selu i čekao da ga pozovem). Balirali 150 bala, drugi otkos mnogo slabiji od prvog (80 bala manje), detelina je odlična doduše, suva a bale velike, tvrdo napakovane i teške ko crna zemlja. Sve natovario i stovario, sad ušao u kuću, malo jeo neke supe ljute ko vrag, čekam kafu pa na spavanje.
Au koji dan...