Šljiva

Probija ponegde monilija bez obzira na tretman Chorus-om. Prskano je u precvetavanju kao i svake godine, izgleda da je ove godine zaraza već ostvarena ranije.
Plus šteta od mraza, biće samo za jelo.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Топтејст добра шљива. Мени се прошле године "скувала" на дрвету кад су биле оне врућине.
Ја чекао да добро узри... па нисмо били спремни да беремо и спремамо и оде маст у пропаст.

чиме прскате и колико пута против осе мени продала у апотеци инсектицид за кромпирову златицу наравно ако вам је остало ишта на гранама ја рачунам да ће бити по килу на дрвету

Топтејст добра шљива. Мени се прошле године "скувала" на дрвету кад су биле оне врућине.
Ја чекао да добро узри... па нисмо били спремни да беремо и спремамо и оде маст у пропаст.
Kod mene se dobro održala prošle godine. Ali Jojo je počela da vene na stablu pa sam je obrao malo ranije nego što je trebalo.

чиме прскате и колико пута против осе
Не памтим кад сам је видео. Карика: ацетамиприд+делтаметрин, 0,3-1л по хектару. Прецветавање и промена боје. Тренутно класика, Полукс (дупла концентрација активне материје, делтаметрин, у односу на Карику.

Koliko se surovim poslom svi bavimo, pogotovo vocari ulazes godinu dana, radis trudis se i onda za noc ode sve...

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Sta je najbolje da koristim kao insekticid za sljive u drugoj godini?
Prosle godine sam u par navrata prskao sa fides 200 sc . Ove godine sam samo jednom prskao isto sa tim insekticidom.
Razmutim malo prehrane preko lista i dodam fides 200sc,ona mala kesica za 10 l vode i tako par ledjnih preskalica ,to mi dovoljno za 100tinak sadnica.
Nisam siguran koliko cesto sme da se prska sa njim i da li je dovoljno dobar kao preparat?
Danas sam video po neku gusenicu ,kada sam orezao neke grancice, i negde i negde se vidi da je po malo list pojeden,nista strasno ,ali da suzbijam na vreme.

Sta je najbolje da koristim kao insekticid za sljive u drugoj godini?
Prosle godine sam u par navrata prskao sa fides 200 sc . Ove godine sam samo jednom prskao isto sa tim insekticidom.
Razmutim malo prehrane preko lista i dodam fides 200sc,ona mala kesica za 10 l vode i tako par ledjnih preskalica ,to mi dovoljno za 100tinak sadnica.
Nisam siguran koliko cesto sme da se prska sa njim i da li je dovoljno dobar kao preparat?
Danas sam video po neku gusenicu ,kada sam orezao neke grancice, i negde i negde se vidi da je po malo list pojeden,nista strasno ,ali da suzbijam na vreme.
Zavisi za sta si planirao insekticid. Fides ti je za lisne vasi i mislim da nece biti efikasan za gusenice koje ti jedu list. Inace Fides se sme koristiti najvise dva puta u sezoni.

Ok,znaci nesto drugo za gusenice da trazim.
A Fides znaci sme samo 2 puta,ja sam prosle godine 3 puta koristio,nisam znao.
A koristio sam bas zbog toga sto sam primetio da nesto jede list.

Nazad
Vrh