Šljiva

Званично на рхмз станици мерена температура није била у минусу. Видећемо како ће бити сутра ујутру.

Biće kako bude...berba kajsija je urađena prvoklasno i 100%, ostaje da se vidi šta će ostati od šljiva, jabuka i krušaka...
Šta je bilo do mene ja sam uradio...prskao pre neki dan, frezirao i kosio...

Stari šljivar je dobrano precvetao....

Sva košenja ovih dana radio sa kombinacijom H 555rxt, STIHL FS 250 i H345r

Mladi zasad koji je sađen u novembru e dobro primio...uradio sa frezom i tanjiračom

Tog dana sam imao i pomoć

Koje sve šljive mogu da se razmnožavaju iz izdanaka ?
Imam neku sljivu od koje sam ranijih godina presadio par izdanaka I oni radjaju.Bude po neki plod,kuca mi je inace blizu reke pa gotovo uvek bude kasnih mrazeva i to je najveci razlog da nema nekog roda.
Znam da nije Ranjaca(Ranka), nije ni Madzarka,malo je krupnija od njih .
A ćale kaže da je ta sljiva Stenlej,a ja koliko sam ukapirao da su sve ove nove sorte Stenlej,Rodna,Lepotica kalemi ,pa mi nema logike da njihovi izdanci budu sljive?

Ако би могао да ставиш неку фотографију шљиве, и плода, можда би неко знао. У мом крају поред црвењаче / ранке и маџарке, од самониклих постоје мислим још и шљива звана босанка (мало крупнија, овде ретка шљива), пандара (врло бујне крошње, порасте грдно дрво ако се не орезује, а сада практично изумрла сорта), и белошљива (нешто између џенерике и шљиве; није округла, дугуљаста је и ситна, а опет боје плода од светложуте до јаркоцрвене, зависи како који плод и зависи да ли је био изложен сунцу или се налазио у хладу — имам пар комада у свом шљивару, држали моји стари па сада и ја, наводно због опрашивања ваља и зато што као привлачи болести и штеточине, те тако штити друге шљиве, али ако су ме лагали лажем и ја). Постоји сигурно много врста самониклих, то би знали врв. профи воћари, а све контам да су природне шљиве такве, исто као и друге воћке, а ово са калемљењем су наше новотарије )

Званично мерење Банатски Брестовац -2 а Радинац -2.5.
Мислм да ништа неће преживети.

Voce je zavrsilo.
Prosle godine je ovde bila cena sljive smesna, nije bilo ekonomske isplativosti platiti zene da se bere pa smo pustili da propadne.
Nudili smo ako bi neko hteo da bere-kupi i nosi sebi ali niko se nije javio, kod rodjaka isto propalo, 3h povrsine.
Lakse mi je kad je mraz skine nego kad lopovi hoce da uzmu dzabe.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Voce je zavrsilo.
Prosle godine je ovde bila cena sljive smesna, nije bilo ekonomske isplativosti platiti zene da se bere pa smo pustili da propadne.
Nudili smo ako bi neko hteo da bere-kupi i nosi sebi ali niko se nije javio, kod rodjaka isto propalo, 3h povrsine.
Lakse mi je kad je mraz skine nego kad lopovi hoce da uzmu dzabe.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Tužno ali istinito.

Nazad
Vrh