Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo mi se jos nije desilo,kako svi kod mene mozgaju kazu da je zbog preterano kise i velika temperatura danas,dolazi do problema.Inace godina je izvanredna za moniliju,ima sve uslove.Sad mi jedino preostaje da prskam fungicidom za moniliju pa sta bude bice.Onda ne bi trebalo da je insekt, neka gljiva je najverovatnije
Pa nemaš mnogo izbora, fungicid neki pa šta bog da.
Za labaratorijske pretrage nemaš vremena.
Ja sam danas bio u voćnjaku, u sličnij fazi je kao i kod tebe, cvetovi pred otvaranjem, nisam video nikakav problem ali si me sad zabrinuo.
Ako je to dilema onda Lepotica.Sada je dilema Stenley ili Lepotica
Takodje Lepotica kao rakijska a i za druge stvariPokusavam da izvucem sto vise inormacija od vas postavljajuci pitanja u temi Pomoc oko vocnjaka ali tamo vas nema pa cu pokusati ovde.
Sadicu na jesen sljivu,oko 80 komada,za sopstvene potrebe i rakiju. Razmak ce biti 5x3 uzgojni oblik popravljena piramida. Hteo bi da zasadim samo jednu sortu,dakle samooplodnu. Prvobitno sam hteo C.rodnu ali nesmem zbog sarke jer zivim u ne bas vocarskom kraju gde svako ima po nekoliko sljiva u katastrofalnom stanju. Sada je dilema Stenley ili Lepotica,oni su ako negresim bar malo tolerantniji. Molim vas za komentar u vezi ove dve sorte ili ako vi imate jos neki predlog.
Naravno,netreba joj oprasivac,samooplodna je.Moze li Lepotica sama?
Ajd razmisli jos jednom molim te!Prvo praksa,a posle knjiga.
.