ja imam m39 nekih 7 komada, kečkemetsku ružu 50ak i domaću, kod nas se zove zaklopčanka, imaš u temi kajsija ili kucaj na youtube domaća kajsija zaklopčanka da vidiš. Pogledaj i ostale moje snimke na youtube. Ona je najzahvalnija po pitanju redovnog rađanja, kasni mraz joj smanji prinos ali uvek ima barem 20 do 30 kg po stablu, zatim ide kečkemetska ruža kao dobra za otkup, a m39 se nije pokazala traženom na otkupu jer je loša za transport, ali stiže jako rano pa je u lošim godinama možeš prodati. Ove godine mi jedno veče minus dva temperature krajem marta obrstilo svu m39 i ružu, nakupih 20 kila sa 50 stabala, a zaklopčanka dala oko 30 kila po stablu, u proseku, neka manje neka više, a video sam da je i njoj dosta opalo, skoro pola plodova. Plan mi je da sam kalemim ovu domaću koja nema cenu na otkupu, ide od 25 do 45 din, kako koje godine, pa da pravim rakiju, posadio bih u jednu lošiju i manju njivu bez mnogo ulaganja pa kako ispadne.
Za kupovinu sadnica nemam puno iskustva, uglavnom su negativna, zato sam počeo sam da kalemim, institut u čačku svakako zvuči ozbiljno.