ok, videću onda stanje pa javljam, prskao sam sinoć sat vremena posle kiše i mislim da noćas nije padala opet, kad sam prskao bilo je prohladno bogami, ne više od 20 stepeni a sigurno i manje
---------- Poruka napisana u 15:22 ---------- Prethodna poruka je at 13:53 ----------
izveštaj direkt sa njive, nema na oko neke štete, postoje na pojedinim plodovima svetlije zelena mesta, na retko ko siva mesta, naznake mogućih ožegotina, ali verovali ili ne, sve je sa strane na kojoj se ne vide ostaci pesticida, sa zadnje strane koja nije lepo tretirana, tako da nisam siguran ali možda su ovi znakovi bili i pre prskanja, od sada uvek gledam stanje i pre prskanja. Listovi ne deluju spaljeno, par jesenas posađenih trešanja koje su blizu tih šljiva i koje sam usput štrcnuo takođe ne pokazuju znakove spaljenih listova i mladih grančica...a možda je 16 sati od prskanja malo vremena da bi se ispoljili simptomi štete?
P.s. Ranijih godina kada šljivu nisam ni prskao je isto imala te kao ožegotine, siva mesta nalik na kožu, tvrda, tako da to možda i nisu ožegotine u pravom smislu te reči već neka pojava na šljivi, stenlej je u pitanju, zaražen je šarkom
---------- Poruka napisana u 16:11 ---------- Prethodna poruka je at 15:22 ----------
ma evo gledao sam kod komšije koji nije prskao, identično izgledaju sa tim svetlijim delovima i tim kao ožegotinama, videćemo narednih dana ali ne deluje da sam zeznuo...ove sadnice trešnje mi imaju nešto blago uvijen i suv list, ali su takve već danima, nešto mi se ne dojmaju, jedna se pre par dana osuši a lepo krenula, olistala, dal je i na njih uticao mraz i ova suša posle puno kiše ne znam...