Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da sam jesenas pisao da je od kalema 120cm,a ostace oko 100cm stabla cisto radi masinskog tresenja i prikupljanja.@Srđan Žorž
Na koju visinu si prekraćivao sadnice?
imas ovde par ubusivanja smotavca u ove normalne plodove ali za ove koji ce biti odbacani prvo sto mi pada na pamet je da je primenjen dimetotat u fazi precvetavanja po hladnom i vlaznom vremenu i da je nastupio fitotoksican efekat, tj da plod nije ni mogao da se razvije plus u kombinaciji da je sama sorta podlozna odbacivanju plodova (ili da su eventualno filizioloski oslabljena stabla) mozda dobijes ovakav rezultat......
.... jer ovo patogeni nisu, niti smotavci i osice u najezdi jer i sam kazes da si tretitao insekticidom posle precvetavanja.
cek, cek nisam ni znao da se to radi. Sta bi ta analiza trebalo da pokaze?.. Koji element nedostaje?... Moram prvo da se raspitam ko radi?čini mi se da si rekao da si radio analizu zemljišta, pa kad već imaš tu volju i uslove, odnesi list na analizu, ali sam čitao da se list nosi tek negde mesec dana posle berbe, tad su najtačniji rezultati, pokušaću da nađem tačno a ako neko zna nek kaže
iako se plod zametne ne znaci da je oprasivanje dobro, ova slika gore pokazuje da oprasivanje nije bilo dobro QUOTE]
ni ovo nisam znao. Znaci moguce je da zametne plod a da ustvari nije oprasen, sto znaci da je njegova sudbina izvesna...vrlo skoro susenje i opadanje?
......sad je i tako kasno da bilo sta uradis, dogodine u slucaju da vreme bude hladno za vreme cvetanja. ...
da znam da je kasno za ovu godinu, nego razmisljam sta u buduce. Kao sto rekoh ovo se ponavlja vec cetvrtu godinu za redom. A pre toga sam imao nekoliko uspesnih godina
Definitivno, ove godine je bilo hladno za vreme cvetanja...ali sta je sa prethodne tri godine? Koliko se secam prosle godine je bio toplo, za ranije ne mogu da se setim.
i ovo nisam znao. Primenicu sledece godine...uzgred, a sta je to boraks? jel to natrijum borat? i gde ima da se kupi, poljo apoteka?..... mizes uz fungicid u vreme cvetanja kada prskas od monilije da dodas boraks i ureu da bi podspesio klijavost polena.
,iako se plod zametne ne znaci da je oprasivanje dobro
Ma najverovatnije ti je nekvalitetna oplodnja
losi vremesnki uslovi u vreme zametanja