Šljiva

15-20 година.требала је да се посади чачанка али моје зезнуо господин кога зову бугарин и уместо чачанке увалио је стенлеја...мада не можемо да се жалимо.

Добар је, али мислим да би требало на резанју да га спустиш мало доле, ниже. Поздрав.

15-20 година.требала је да се посади чачанка али моје зезнуо господин кога зову бугарин и уместо чачанке увалио је стенлеја...мада не можемо да се жалимо.

Добар је, али мислим да би требало на резанју да га спустиш мало доле, ниже. Поздрав.
Побратиме ово ти је пре 5 године била џунга од шљивара. Резао га један алфа стручњак и док га је он резао то је било недај Боже никоме. Пола роди ове пола следеће по 5-6 главних грана остављали стварно је био хаос. Кад сам научио да режем у пољо школи од онда га полако враћам у форму.Прошле године их је суша зауставила у расту тако да нисам ни имао толико да режем али ове године ћу јиш да их спустим. Имам проблем са пар стабла јер сам сигуран да нису Стенлеј. Сутра ћу да их сликам ближе :)
3bd940416c89652c989fce1728eb91db.jpg

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Imam jednu šljivu koju je moj deda sadio. Bela, okrugla, preslatka, ma kao med je. Nešto sam na internetu gledao, i koliko sam uspeo da ukapiram, verujem da je to sorta Velika zelena renkloda. Pre 4 godine sam izvadio sedam izdanaka oko stabla i rasadio na travnjaku ispred kuće jedan red. prošle godine su rodile po neku, a ove godine su procvetale ludo, da nema gde grane da se vide od cveta. Plodove sam probao letos, identični su kao i oni sa matičnog stabla. Nešto sam od te dedine kalemio prošle godine na podlogu džanariku, a i ove godine sam 3 komada nakalemio. Molim da mi neko odgovori, da li neko gaji ovu sortu u većem zasadu? Zašto niko o toj sorti ne piše? Da li je ona loša, kad je niko ovde ne spominje? Ako je loša, zašto je loša? Meni se ova sorta najviše sviđa jer je preslatka i za sokove i džemove ne treba dodavati ni trunku šećera.

Не знам богами ни што ух пршћеш ако нема велике кише и нећеш их продавати.
Уради једно прскање против шљивине осе и доста им. Тада можеш још нешто додати против гљивица и готово.

Predvece oprskao prvi put (kubik plus) protiv monolije, nisam mogao prije zbog jakog vjetra ovih dana... Nije bilo kise ovih dana a mislim da nece ni u naredni 5-6 dana tako da misli da ne bi trebao ponavljati protiv monolije?
Kada je najbolje oprskati nekim insekticidom... Imam spreman proteus?

Hvala unaprijed
8a98eb0df717e966025fea947d9d66bf.jpg

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Не знам богами ни што ух пршћеш ако нема велике кише и нећеш их продавати.
Уради једно прскање против шљивине осе и доста им. Тада можеш још нешто додати против гљивица и готово.
Pobratime par stotina metara dalje od mene je jedan vocnjak kog satire monilija i to zadnje 2-3 godine, kod mene se od pretprosle godine suse grane a zastitar mi je reko da imam problem sa monilijom (4 stabla su mi se osusila od nje ) tako da moram makar "jedared". I ja sam protiv prskanja a prosle godine mi pola mladih rodnih grancica unistila susa a dobar deo monilija. Sa insektima nemam poblem zato sto ima dosta pcela okolo...
A juce oko 4h ujutru je pala kisa kao magla jedno pola sata i to dobro napdala samo u mom delu sela
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Lepotica u trećoj vegetaciji lepo cvetala ali je cvet pojela rutava buba. Nisam postavljao plave posude pa ćemo na rod čekati sledeće godine....

Za rakidzijske sljive, sasma je dovoljno protiv ose i fungicid kod precvetavanja i
ako ima kise jos jedno prskanje. A ako je suvo i nemora ni to.
Tako je bar kod mene u selu kod Uzica.

Ljudi, niko da mi kaze koja to sorta moze biti da cveta pre čačanske rane,
ima jako krupne plave plodove. Prva mi je ona cvetala, sada je i precvetala sigurno,
dok predpsotavljam da mi čačanke sada se otvaraju, Videcu za vikend.

Ljudi, niko da mi kaze koja to sorta moze biti da cveta pre čačanske rane,
ima jako krupne plave plodove. Prva mi je ona cvetala, sada je i precvetala sigurno,
dok predpsotavljam da mi čačanke sada se otvaraju, Videcu za vikend.
Ja koliko znam jedina sorta koja je ranija od cacanske rane je RUTGERSTETER

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh