Šljiva

Mislim da ove godine nece trebati drugi tretman

Код мене ће за 2-3 дана бити прскања против монилије јер су се цветови отворили око 45%
fba1fe8d837d8b05e2891815b74b5705.jpg
7e67b32d752fe172fb88e6785d41bb7f.jpg
b34510285dda5c70784dd73b6f170135.jpg

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Uvijek se preporucuje uz nesistemicni fungicid da se doda i sistemik, zato sto se tako povecava spektar djelovanja, jer nesistemici djeluju preventivno, a sistemici imaju i kurativno dejestvo, sto znaci da djeluju i neposredno posle ostvarivanja infekcije.

Ja sam na neki mali zasad jabuke,breskve i kruske koristio zato i antracol kombinaciju...preporucuju za zato da nebi stvorilo resizistenciju da se pomesa sa kontaktnim fungicidom...samo sto je taj zato skup preparat.

Ми Шљиве имамо за наше потребе тј за ракију коју пијемо ( а Бога ми и пијемо). Али ми је срце пуно кад видим да се бели. Што би мој деда реко Шљива је незамењив део наше историје и традиције,шљива је део нас...
18b4f59019954567f5a3202fb1c431ae.jpg

Ljudi kod vas sve lepo procvetalo, a kod mene u Backoj blizu Tise , nije tako.

Samo jedna je u punom cvetu kao sto je na vasim slikama, a cacanska rana ima bele balone
nasao sam na netiu da budem konretnij na BBCH sklai stanje je 59 .

Recite koja je to sljiva koja cveta pre ranke a sljive su jako jako krupne i ovalnog obilik, vece od cacasnke najbolje .
Mi smo neke krupne sljive zvali mudare, e ove su tolike velicine.
Moze li mi neko reci sta bi to moglo biti.

Inace madzarka ( imam jednu ) i bjelosljive stare uopste se ne nazire belilo od cveta.

Koja bi sorta koju sam opisao mogla biti. Kada smo kupovali sljive i druge vocke tu nam je psoalo kao gratis rasdnicar iz okoline Krusevca.

Signum je OK, možda malo skuplja varijanta ali ako netrošiš puno tečnosti (1000l i više) i to je ok.

- - - - - - - - - -

Eto kolega već napisao.
Signum je odlican i provjeren preparat ali je i dobro skup.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Знам да је скупљи и овај користи један воћар и каже да није омануо са њим а и ово би требало да ми буде довољно чак мало и да остане

milos.jovic.140 колико је стар вочњак на слици?
15-20 година.требала је да се посади чачанка али моје зезнуо господин кога зову бугарин и уместо чачанке увалио је стенлеја...мада не можемо да се жалимо.

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Nazad
Vrh