Šljiva

Nisam neki strucnjak, ali mislim da bi resilo problem.

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk

Naravno da prvo orezati pa oprskati... verovatno da me nisi razumeo, idealno je oprskati voće bakrom pre početka same vegetacije i naravno odmah posle rezanja ali... pitanje je šta radite kada voće orežete npr u februaru mesec i više dana pre početka vegetacije, dali odmah oprskate i to je to... ili čekate pa prskate pred kretanje vegetacije... ili možda i jedno i drugo prskanje...

По мени је најболје крајем фебруара чим температура порасте изнад +5 степена и време буде сунчано и тихо. Поздрав.

Ja prvi tretman protiv monilije idem sa Cormax, ubacujem i okvasivac Imox. Drugi tretman idem sa Cormax+Imox+Tenor. Za precvetavanje Mankogal+Tenor+Dimetogal...

Горски Цар зашто у други третман идеш са две различите активне материје против монилије. Мислим дали има потребе и које је твоје искуство? Поздрав.

Za uništavanje mahovine krečom, potpisujem. Gde kreč padne na drvo, tu mahovine više nema u narednih par godina. Može i ređi kreč, proceđen pa u prskalicu, pa prskaš pre kretanja vegetacije. Oprska se cela voćka i mahovina izgori, a kora ostane zdrava. Nekada se mahovina skidala kreozanom, ali sada, kad ga više nema, kreč je pokazao dobre rezultate.

HRISTOS VASKRSE, BRACO SRBI !!!
3ce81443ac2b5ef2faed30c7044eab9c.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

И шљиву и крушку са Зеофунги 6% и бор 0,3%. Ове године сам решио да пробам органику.

@YT1RDI, gde si uzeo ZeoFungi, mislio sam i Ja da probam da prskam sa njim, pogotovo Viljamovku pritiv kruškine buve, gledao sam neke priloge gde je sa njim rešen problem. Sad da li je reklama ili ne, nije skupo da probam.

Srećan praznik kolege šljivari, dugo godina u zdravlju slavili i da nam Bog da dobar rod ove godine ... :ppozdrav: ...
Kod mene doduše ne može lošiji ni biti, jer mi je poslednje dve godine mraz šljive obrao još u proleće. Potencijal nije loš s obzirom na sušno prethodno leto, pa videćemo ...

Poslednja izmena:
@pixxi lepo izgleda, kod mene na lepotici juče oko 15-20% cveta neverujem da je do danas baš ovako iscvetala, koliko su stare tvoje šljive.

6.godina, brine me što nisam stigao da oprskam u cvetu, tek u utorak ću, mada nema kiše što je bitno.. Inače pčela puno danas iako je duvao jak vetar. Mislim da će i kod tebe do utorka biti pun cvet, najavljuju sunčano.

Ja prvi tretman protiv monilije idem sa Cormax, ubacujem i okvasivac Imox. Drugi tretman idem sa Cormax+Imox+Tenor. Za precvetavanje Mankogal+Tenor+Dimetogal...

Горски Цар зашто у други третман идеш са две различите активне материје против монилије. Мислим дали има потребе и које је твоје искуство? Поздрав.

Savetovase me strucnjaci da je tako bolje.

Nazad
Vrh