Šljiva

@Gorski Car, Ako su kise i vlaga stavljam i funglicid

Sada je suvo, da li se može uštedeti na fungicidu :) ili da se ipak pored insekticidida stavi i fungicid?

Sad obavezno funglicid. Pisali smo o fazi kad je plod velicine graska...

Ja sam precvetavanje radio: Mankogal+Dimetogal...

@Markonator
Insekticid u sred cveta, prskao si u pola 8 ujutru... Ne ide nikako!

Insekticid u cvetu nikako, prskanje obavezno u popodnevnim satima. Predvece...

@ben roj
Koristim ga i ja samo ako nedaj boze bude najezda gubara (kao sto je bila jedne godine) i ekstra se pokazao. Koristio sam ga jedne godine protiv skakavaca. Inace u precvetavanju toliko otrovan insekticid, nikako...

Al će bit rakije.
20180415_115133.jpg
[/url][/IMG]

Prskao sam sljivu u precvetavanju, pola sam oprskao sa duplo manjom dozom dimetogala od preporučenih 0,1%(greška pri mešanju), da li će to biti dovoljno za osu ili da ponovim?

Kod mene ove godine šljive nisu cvetale, na čačanskoj rodnoj skoro i nema cveta, na stenleju je malo bolje ali ni 10% kao što je bilo prošle godine. Moguće da su i one izmrzle kao i kajsije kad je bio onaj mraz ili je to zato što su prošle godine prerodile?

Ja uz Dimetoat mijesam Tebukonazol u precvjetavanju, a onda za 15 dana idem slavol prihranu preko lista i ubacim Mankozeb. Tako sam najsigurniji.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Исту комбинацију у прецветавању користим и ја. Агриzоле + инсeктицид може диметогал или нурел.

- - - - - - - - - -

Ja uz Dimetoat mijesam Tebukonazol u precvjetavanju, a onda za 15 dana idem slavol prihranu preko lista i ubacim Mankozeb. Tako sam najsigurniji.

ZA Vasovca

Obicno pise kada 60 % do 70 % krunicnih listica opadne.

Moje iskustvo je pokazalo da moze da otpadne i 90 % krunicnih listica i insekticid dobro resi problem sa sljivinom osom.

Inace provereno je dobar dimotat i nurele d ili konzul. Kod mene nisu omanuli nikada za osicu. Tada stavis i neku fungicid , ja najcesce stavljam mankogal.

I posto tada prskam i jabuke. Onda za jabuke ubacim i neko sistemicno sredstvo za pepelnicu.

I sa tim prskam i kruske i visnje , posto njih imama samo par komada.

- - - - - - - - - -

Hvala Trebava, sada cu da pratim kada bude plod i da vidim da li se podudra sa opisom.

Слажем се стобом, исто и ја идем са овим инсектицидом zа сливине осе и сливина ваш.

- - - - - - - - - -

Ljudi zar je moguce da Nurelle D koristite u precvetavanju? To je Zesce otrovan i zajeban insekticid!

NurelleD koristim samo ako se pojavi najezda gubara, jedne godine sam ga koristio u tu svrhu, inace u precvetavanju nikako...

- - - - - - - - - -

Ako su kise i vlaga stavljam i funglicid.

Ја га користим, мислим да имам најболје ефекте. А исто користим и Dimetoat.

- - - - - - - - - -

Akord plus Dimetogal.
Isprskao jutros u pola osam cacanku ranu u punom cvetu ovom kombbinacijom.
U deset sati latice dobile braon boju plodici crni na vrhu.
Zalosno izgleda sljivik.

Jel zna neko mozda razlog?

Не смеш у цвету прскати са инсектицидом. А плодичи црни на врху., да није било случајно пад температуре испод нула..

- - - - - - - - - -

Prskao sam sljivu u precvetavanju, pola sam oprskao sa duplo manjom dozom dimetogala od preporučenih 0,1%(greška pri mešanju), da li će to biti dovoljno za osu ili da ponovim?

Ако имаш у насад сливине осе, одма понови. Ако не поновиш уништиче сав плод.

Ovaj na slikama je u 5 godini, razmak 4,30m x 2,30m. Ima više sorti. Na prvoj desno je rana, lijevo rodna. Na drugoj desno isto rodna, lijevo Top King i Top Taste (one su skoro završile cvjetanje).

Ja u precvetavanju koristim isto za svo voce, uglavnom je to Merpan i Tonus plus prehrana. Sljiva imam 8 tako da nisam nesto merodavan, ali problema nemam.

Da li se ovo susi.... Tako mi djeluje, kao da je behar krenuo pa odjednom stao?
89fe529475e71f3948efdfe3444d1798.jpg

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Ovaj na slikama je u 5 godini, razmak 4,30m x 2,30m. Ima više sorti. Na prvoj desno je rana, lijevo rodna. Na drugoj desno isto rodna, lijevo Top King i Top Taste (one su skoro završile cvjetanje).
Extra izgledaju sve, nema dalje !
Kako su ti se pokazale ove Top sorte ?
Ja trazio Jojo jesenas niko od rasadnicara kod nas nema.

Nazad
Vrh