Šljiva

Zvao sam zastitara da pitam za Penkozeb a on mi rece da mi je rekao u krusci i jabuci a ne u sljivama. Moja greaka ja ga razumeo i za sljive.
Za moniliju chorus barem cu ja raditi.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

I ja moram protiv monilije. Sta preporucujete za moniliju?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Људи шта препоручујете за монилију и ако може још нешто да се помеша против штиташтих ваши?

Ja sam već nakupovao Cormax-a, već jednom oprskao kajsije sutra bi trebao šljive i drugi put kajsije pa ćemo videti kako dalje... uglavnom do dva prskanja može sa istim preparatom ako zbog kiša bude trebalo više zaštite treba promenuti preparat tj aktivnu materiju.

- - - - - - - - - -

@miloš.jovic.140 dali si prskao plavim uljem pošto je to prva i veoma efikasna zaštita protiv Štitastih vaši.

Ja sam već nakupovao Cormax-a, već jednom oprskao kajsije sutra bi trebao šljive i drugi put kajsije pa ćemo videti kako dalje... uglavnom do dva prskanja može sa istim preparatom ako zbog kiša bude trebalo više zaštite treba promenuti preparat tj aktivnu materiju.

- - - - - - - - - -

@miloš.jovic.140 dali si prskao plavim uljem pošto je to prva i veoma efikasna zaštita protiv Štitastih vaši.
Млади воћњак нисам стиго да опрскам

Ja prvi tretman protiv monilije idem sa Cormax, ubacujem i okvasivac Imox. Drugi tretman idem sa Cormax+Imox+Tenor. Za precvetavanje Mankogal+Tenor+Dimetogal...

Hemija spremna, traktor spreman (plus dobra volja naravno). Samo da prestane ova kisa i krecem (nadam se sutra) :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ja prvi tretman protiv monilije idem sa Cormax, ubacujem i okvasivac Imox. Drugi tretman idem sa Cormax+Imox+Tenor. Za precvetavanje Mankogal+Tenor+Dimetogal...

Hemija spremna, traktor spreman (plus dobra volja naravno). Samo da prestane ova kisa i krecem (nadam se sutra) :ppozdrav:
Kolege Mankogal i Dimetogal se ne smiju mjesati, koliko ja znam !

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Moje je razmišljanje da je crveno slovo 'uvedeno' da se obeleži praznik i svetac. Da porodica može da se spremi i ode u manastir koji je bio daleko od sela jer se skrivao od Turaka negde duboko u šumi.
Ako ne ideš ujutru u crkvu onda lepo idi pa uradi šta treba.... meni moj Bog ne zamera što radim i pokušavam da stvorim nešto za svoju porodicu.

Ti isti popovi koji propovedaju da se ne radi na crveno slovo uveliko rade i uzimaju debele pare i imaju dooobre dnevnice a i sami ne poštuju Božje zapovesti....

Zato ko radi Bog ne brani!

Prskate li na crveno slovo?

Da li sakupljas seno na crveno slovo, ili ga ostavis da pokisne dok ne prodju praznici?

Da ne govorim o prskanju voca, koje ako ne odradis u datom trenutku sve sto si ulagao tokom godine moze da padne u vodu...

@TREBAVA

Mankogal i Dimetogal mesaju svi Vocari, tako da tu nema dileme da li se mesa ili ne mesa. I ja ga mesam i nema problema. I preporuka zastitara je da se mesa. Ali neka radi kako ko hoce...
Zastitu voca radim po preporuci zastitara, ne zajebavam se sa zastitom...

Sve ove preparate koje sam nabrojao nisam kupio na svoju ruku, nego strogo po preporuci zastitara...

Poslednja izmena:
Sutra su Blagovesti ali nije crveno slovo, ako se ne uradi sutra onda do srede ništa a tada može biti kasno.

Blagovesti jesu crveno slovo (07.04.), nevezano za Veliku subotu (ona je crno podebljano).

Da li sakupljas seno na crveno slovo, ili ga ostavis da pokisne dok ne prodju praznici?

Da ne govorim o prskanju voca, koje ako ne odradis u datom trenutku sve sto si ulagao tokom godine moze da padne u vodu...
Ja sam samo postavio pitanje u vezi prskanja, a za seno ne znam, nikada ga nisam imao.

Još jednom, nikoga ne osuđujem, samo sam pitao. Pozdrav.

Sad sam došao iz šljivika, posle ručka pobego u atar malo da prošetam i izluftiram misli... Lepotica iscvetala 25-30%, za dan-dva ako bude lepog vremena u punom cvetu.

Što se tiče Mankogala i Dimetogala zvanično u uputstvu za upotrebu preporuka je da se ne meša dok u apotekama i zaštitari na terenu preporučuju upotrebu zajedno... aj ti znadni...

To se kod mene kaze j*be lud zbunjenog.:haha: Ja samo kako papir kaze. Vise verujem hemicaru nego Gagi iz apoteke.:haha: Sve moze samo da se proda... Kao sto rece znadni ti sad...

Moje je razmišljanje da je crveno slovo 'uvedeno' da se obeleži praznik i svetac. Da porodica može da se spremi i ode u manastir koji je bio daleko od sela jer se skrivao od Turaka negde duboko u šumi.
Ako ne ideš ujutru u crkvu onda lepo idi pa uradi šta treba.... meni moj Bog ne zamera što radim i pokušavam da stvorim nešto za svoju porodicu.

Ti isti popovi koji propovedaju da se ne radi na crveno slovo uveliko rade i uzimaju debele pare i imaju dooobre dnevnice a i sami ne poštuju Božje zapovesti....

Zato ko radi Bog ne brani!

Da, ali najčešće se ne radi o popovima...takvi koji gledaju na svako crveno i čak i "podebljano" slovo su u stvari NERADNICI ( Pokušao sam da pronađem najbezazleniji izraz za takve)...kojima je to samo još jedan od izgovora da ne rade, što nemaju ili što nemaju više ili bolje ...ČAST IZUZECIMA.
Takvi, čak ni jednom godišnje ne idu u crkvu, najčešće se "mole" ispred radnje sa unučićem ili pivom...
U razgovoru sa sveštenicima, kao i sa drugim službenicima svete Crkve I Boga, izvukao sam za sebe zaključak:
Svaki dan je radni dan.
Na tzv. crveno slovo ( koje inače, prvenstveno, označava značajan dan u toj crkvenoj sredini (Crkvena opština ili manastir) ili na nivou cele zajednice...
Zadatak vernika da izjutra odu na Bogosluženje u pripadajućoj crkvi ili manastiru, a potom rade sve ono što je neophodno i inače raditi za potrebe tog domaćinstva ....znači istog dana po povratku iz crkve , pa makar bio i najcrveniji i najveći praznik....ako nemate goste u kući...naravno...svi mogući seljački i drugi radovi...
Ja lično se ovoga pridržavam.
Naravno da i u mom ukruženju ima takvih koji mi zavrću k...c, ali njih na taj način i tretiram.
I još jedna konstatacija , iz ličnog istraživanja...U Crkvenom kalendaru ima 76 crvenih slova...naravno uključujući i nedelje ( i za nedelje je Bog rekao da su veliki praznici i da tim danima treba odmarati)...I sad sa pitanjem: Da je srpski živalj , za vreme pod Turcima-500 godona, praznovao više od dva i po meseca godišnje ...sam sebe bi istrebio ...odavno...Ne bi imao šta da jede...i što se tiče pšenice a i sena i voćaka ... drugih radova u polju i oko kuće.
A u to doba je crkva bila jedina svetla tačka srpskog naroda, pa nije insistirala na neradu, odnosno na famoznim crvernim ili podebljanim slovima .
( što bi rekao Miodrag Stošić " Veliki bljak...")

( i za nedelje je Bog rekao da su veliki praznici i da tim danima treba odmarati)...
Како то знамо? Тако што је неко написао да је то Бог рекао. Ко је то написао? Човек. Ја људима не верујем.
Бог је толико свемогућ да у једном часу може да се обрати свим људима, на језику који разумеју, и да изнесе Своју заповест!
Такав је мој тренутни став и радим пољопривредне радове кад год могу.

људи скренули сте са теме. веру свако тумачи на свој начин.

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Nazad
Vrh