Gorski Car
Član
Kakvo je stanje kod vas sa sljivom? Ja vrsim ozbiljne pripreme za borbu sa monilijom, posle ovih kisa...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Људи шта препоручујете за монилију и ако може још нешто да се помеша против штиташтих ваши?I ja moram protiv monilije. Sta preporucujete za moniliju?
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Млади воћњак нисам стиго да опрскамJa sam već nakupovao Cormax-a, već jednom oprskao kajsije sutra bi trebao šljive i drugi put kajsije pa ćemo videti kako dalje... uglavnom do dva prskanja može sa istim preparatom ako zbog kiša bude trebalo više zaštite treba promenuti preparat tj aktivnu materiju.
- - - - - - - - - -
@miloš.jovic.140 dali si prskao plavim uljem pošto je to prva i veoma efikasna zaštita protiv Štitastih vaši.
Kolege Mankogal i Dimetogal se ne smiju mjesati, koliko ja znam !Ja prvi tretman protiv monilije idem sa Cormax, ubacujem i okvasivac Imox. Drugi tretman idem sa Cormax+Imox+Tenor. Za precvetavanje Mankogal+Tenor+Dimetogal...
Hemija spremna, traktor spreman (plus dobra volja naravno). Samo da prestane ova kisa i krecem (nadam se sutra)
Prskate li na crveno slovo?
Prskate li na crveno slovo?
Sutra su Blagovesti ali nije crveno slovo, ako se ne uradi sutra onda do srede ništa a tada može biti kasno.
Ja sam samo postavio pitanje u vezi prskanja, a za seno ne znam, nikada ga nisam imao.Da li sakupljas seno na crveno slovo, ili ga ostavis da pokisne dok ne prodju praznici?
Da ne govorim o prskanju voca, koje ako ne odradis u datom trenutku sve sto si ulagao tokom godine moze da padne u vodu...
Moje je razmišljanje da je crveno slovo 'uvedeno' da se obeleži praznik i svetac. Da porodica može da se spremi i ode u manastir koji je bio daleko od sela jer se skrivao od Turaka negde duboko u šumi.
Ako ne ideš ujutru u crkvu onda lepo idi pa uradi šta treba.... meni moj Bog ne zamera što radim i pokušavam da stvorim nešto za svoju porodicu.
Ti isti popovi koji propovedaju da se ne radi na crveno slovo uveliko rade i uzimaju debele pare i imaju dooobre dnevnice a i sami ne poštuju Božje zapovesti....
Zato ko radi Bog ne brani!
Како то знамо? Тако што је неко написао да је то Бог рекао. Ко је то написао? Човек. Ја људима не верујем.( i za nedelje je Bog rekao da su veliki praznici i da tim danima treba odmarati)...