Šljiva

20180311_092355.jpg

Slika orezivanja šljivik star 10 godina.

А која је његова сврха овако постављеног? Ако знамо да стајњак изузет са гомиле где је прегоревао за 8 дана изгуби 50% своје вредности ако стоји на површини и ако је тачно да овако стара стабла на 30 цм полупречника имају задебљан корен који не узима храну.

- - - - - - - - - -

У чему је твоја тајна? Савремени воћњаци су обрађени између воћака о ово што си ти обрадио остаје затрављно.

Poslednja izmena:
Kod mene na Lepotici već polako pucaju pupoljci, gledam prošle godine sam ovde na forumu pisao da je 24.03. iscvetalo 70-80% sad negde u to vreme javljaju neke minuse i kišu...

stajnjak ce za par dana biti u zemlji prvu turu sam okopao pocetkom decembra ovo je visak a morao sam ga vaditi iz bazena kada krene kosidba travnjaka dobice i trave oko stabla da drzi vlagu

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Kako vi radite prskanje bakrom, ustvari pitanje je ako orežete šljivu u januaru-februaru dali odma prskate ili čekate pred kretanje vegetacije ili i jedno i drugo...
Прво орежи шљиву, тек онда иди са бакром. Имачеш бољу ефикасност против ширење инфекције и манји утрошак воде и препарата. Можеш да прскаш и сад.

- - - - - - - - - -

ja sam totalni početnik, posadio bih malo šljiva za rakiju.. nadmorska visina je 800 metara, dešava se nekad da udari mraz početkom aprila.. koju sortu šljive posaditi i kada je najbolje da sadim (mislim na proleće)? inače ne živim tamo ali mogu da odem relativno često.. i leti će imati ko da zaliva..

- - - - - - - - - -

За ракију ја мислим Пожегачу, има највише шечера.

Naravno da prvo orezati pa oprskati... verovatno da me nisi razumeo, idealno je oprskati voće bakrom pre početka same vegetacije i naravno odmah posle rezanja ali... pitanje je šta radite kada voće orežete npr u februaru mesec i više dana pre početka vegetacije, dali odmah oprskate i to je to... ili čekate pa prskate pred kretanje vegetacije... ili možda i jedno i drugo prskanje...

А која је његова сврха овако постављеног? Ако знамо да стајњак изузет са гомиле где је прегоревао за 8 дана изгуби 50% своје вредности ако стоји на површини и ако је тачно да овако стара стабла на 30 цм полупречника имају задебљан корен који не узима храну.

- - - - - - - - - -

У чему је твоја тајна? Савремени воћњаци су обрађени између воћака о ово што си ти обрадио остаје затрављно.
Nema se masine za obradu izmedju redova. Radi trimer a ponekad i total.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh