Pocetnik88
Član
Bas dobro izgledaju, za pohvalu po meni. Kazi mi koji je to razmak i koja sorta sljive? Kako se pokazala na ovom uzgojnom obliku? Pozz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bas dobro izgledaju, za pohvalu po meni. Kazi mi koji je to razmak i koja sorta sljive? Kako se pokazala na ovom uzgojnom obliku? Pozz
Prevashodno rakija pa onda konzum.Prvo kazi namenu zasada konzumna,rakijska ili sta vec planiras pa da damo neki savet,ovako napamet tesko da ko moze pomoci
Ma uglavnom bi je kroz rakiju provukao. Da li ove sorte rano cvetaju i da li im smetaju mnogo vetrovi s obzirom da sam ja u kosavskom podrucju gde znaju da budu i prolecni mrazevi i jaki udari vetra ?Obe namene dobro zadovoljava Čačanska lepotica. Takođe i rodna, za rakiju je još i bolja, za pekmez takođe, ali ako bi prodavao nešto na sveže, onda rodna ne ide, a ako bi je prodao za industriju ili sušenje onda može.
Miroljubceful, reci mi, molim te, kakva je kombinacija najbolja i rana jer sam upravo te sadnice dobio u nekoj kompenzaciji i čekam trenutak da posadim. Imam 170 najbolje, 70 rane i 25 lepotice. Znači, nisam birao, tako mi se zalomilo.Prosle god i kod mene i ujaka cvetala posle stenleja,veoma nepredvidljiva. Kako mi se cini bice prekalemljena,jos razmisljam sta da radim sa najboljom
Najnovije vesti iz instituta u vezi oprašivanja Čačnske rane za koju još uvek nema dobrog oprašivača,kazu da je u ispitivanju šljiva Moravka koja je za sada dala odlične rezultate
Pozdrav ljudi. Hteo bih da podignem zasad sljive na jednom placu od 15 ari pa me zanima koju mi sortu kao pocetniku preporucujete da posadim ovde kod nas u juznom banatu? Takodje me zanima i plan sadne tj koliko da prvi red pomerim od medje i koliki da bude razmak izmedju redova kao i razmak od stabla do stabla u redu? Hvala Vam
Ja kad sam sadio zasad Cacanske rane, sadio sam jedan red samo Č. Rana, pa onda jedan red mesavina, Č.Rana zatim svaka treca sadnica oprasivac, Č.Lepotica, pa Č.Rana pa zatim orpasivac, Stenlej i tako ceo rad. Pa onda jedan red ciste Č.Rane, pa drugi red mesano.... Znaci na svaka dva reda Č.Rane imam jedan u sredini sa dva oprasivaca (Č.Lepotica i Stenlej). Znaci da do opresivanja mora doci... Plus pored samog zasada imam zapusten sljivar, sa Belosljivom, Dzenerikom (raznih boja i krupnoce), zatim crnosljivom, moravkom itd. Znaci ako je sve to ne oprasi, onda je prekalemim i gotova stvar
Ove godine ocekujem prvi rod, pa cu videti da li sam uspeo sa oprasivanjem, samo ako je vreme posluzi... Možda se tako i opraši,ali to je zasad samo za rakiju ili industriju. Kako misliš da radiš zaštitu ako ide u prodaju
Miroljubceful, reci mi, molim te, kakva je kombinacija najbolja i rana jer sam upravo te sadnice dobio u nekoj kompenzaciji i čekam trenutak da posadim. Imam 170 najbolje, 70 rane i 25 lepotice. Znači, nisam birao, tako mi se zalomilo.