Šljiva

I ja sam danas prskao plavim uljem...sljiva jos nije krenula ali zato breskva i tresnja ako ovako nastavi za koji dan krenuce pravo...
Ne znam je li rano jos za djubrenje ... Sljive su mi 4 godina ...mislio sam ureu kupiti ...

Sent from my LG-H420 using Tapatalk

Čačanska rodna, ulazi u petu vegetaciju. Sadnja 4x3. Iako smeo bih se usuditi i na 4x2 da je posadim. Al s obzirom da to nije tipična stona sorta, ovako je ok!

Evo slika od malo starijeg vocnjaka, orezane, okupnae i podjubrene juce... A da napomenem prvi put su tretirane bilo kojim preparatom, jel su mi bile pcele u tom mini vocnjaku, pa nisam mogao sve do sada da ih prskam zbog toga.. A inace u pitanju je cacanska rodna, starosti oko 10ak godina, i rodjeva kako se smao pozeleti moze.

Evo i slike, ukupn ih ima 18..

rs6h76.jpg

Vasovac prvi put u opste za 10godina je sada prskana... Ima dve tu obolele od sarke ali za rakiju to mi ne smeta,prosle godine su aman imale po 100kg po jednoj, a prosek im je bio negde po 80ak kilograma prethodih godina.. Samo djubrene i zalivane kad je potrebno i to je to..

Dzionik pa bre ne znam da li ih mogu upropastiti sa prskanjem, videcemo kakav ce rezultat biti i ove godine.. Oprskacu je jos sada kad bude pocela da cveta, kad bude pun cvet i u precvetavanju, pa kako joj bude mada ja mislim da joj to ne moze skoditi...

Naravno da će smetati jer ćeš poremetiti dobru prirodnu ravnotežu koju je imala. Ti sad praktično ubijaš dobre organizme koji su štitili stabla.
I čemu uopšte prskanje ako šljive dobro radjaju?????????????? dokon si pa tražiš džaba posla...

Nazad
Vrh