Sloba31
Član
Ja mislim da se rezidbom odlaže kretanje vegetacije
Svugde u literaturi pise da se orezivanjem provocira ranije kretanje vegetacije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja mislim da se rezidbom odlaže kretanje vegetacije
Дуго ниси писао, Иронман.
Probaj na par drveta pa ceš videti,teorija je jedno a praksa drugoSvugde u literaturi pise da se orezivanjem provocira ranije kretanje vegetacije.
Rezidba odlaze vreme kretanje vegetacije jer biljka kad se oreze vrati sokove i trudi se da 'zaleci rane'.
A kako ih zaceljuje ako vraća sokove?jer biljka kad se oreze vrati sokove i trudi se da 'zaleci rane'.
primjetio sam da ima dosta starih grana koje su se ogolile u bazi cak i do jedne polovine duzine,
Verovatno.ako da mislim da cu uspijeti svoje redovnom zamjenom grana i opterecivanjem rodom zadrzati na gustoj sadnji.
Kako si je preveo sa piramide na vazu?Tu smo da razmenjujemo iskustva neko radi ovako neko onako, nije vazno kako ce ko da radi vazno je da se radi i da covek radi onako kako mu odgovara...
Po pitanju sorte Cacanska rodna, imam posadjenu vec desetak godina. Uzgojni oblik je u pocetnoj fazi bio piramida, pa sam po preporuci drugara koji je u to vreme bio dosta iskusniji vocar, uzgojni oblik prepravio na vazu. I sad je mnogo nize i lakse za rezanje, branje i sve ostalo... Kada sam odsekao visoke rodne grane i formirao niske rodne grane pocela je da radja obilno, bez ikakve lomljave... Ovo su slike roda prve godine kad sam odsekao visoke rodne grane, vide se da je odseceno.
Inace nema problema sa alternativnim radjanjem, nikad me nije izneverila.
Nikad nisam merio kolicinu roda po stablu, jer neravnomerno sazreva pa ne moze od jednom da se obere i izmeri. Drugar je potkupljao i vodio evidenciju, sa jednog stabla rodne koje mu je najvise rodilo u zasadu, skupio je ukupno 150kg plodova...