Evo i ja da se ukljucim malo oko razmaka sadnje sljive.. Zasadio sam pre 10ak godina 15 stabala cacanske rodne, na razmaku 5x4,uzgojni oblik neka vrsta vaze, niti je prskam u cvetu i to niti sta, jel ne mogu zbog babinih pcela, radja svake godine lepo, evo ove godine sam aman imao 100kg po stablu, i to krupna je bila i slatka, mada sam je zalivao, i nikada mi nije rodjevala ispod 70 80kg po stablu, dok neki dlaji rodjak ima oko 1-2 h pod stenlejom, lepoticom, sadnje na 4-3 ili 3x2,5 slagacu vas sad, uzgoji oblik vreteno, nikad nije imao preko 40 50kg, i to jedne godine mu bude lepa, prva klasa maltene, druge godine sitna da to nije normlano.A prska, tanjira sve joj daje kad sta, jel je neki agronom u cacanskom institutu..Po meni je za sljivu najidealnije 5x4, lako za obradu em moze sljiva dati maksimum, i pre tri godine sam zasadio sljivak , sadio sam 5x5, sto rodne sto lepotice, zalivao sam je kad joj je to bilo potrebno, prskao kad treba, i ove godine se nadam nekome rodu, mada cu sada na prolece i odraditi kap po kap, jel sam to pre radio crevetom, pa se otelim... Mozda gresim i to , nisam neki strucnjak, zagotivio sam nesto to vocarstvo i mislim da se bavim ozbiljnije sa time, ali ipak sljiva je po meni idealna na 5x4, i rokas vazu..