Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
700kg šljiva!!? Pa ti bi nabrali po 3 tone nektarina/kajsija onda! Baš bih to voleo da vidim... Kod nas kajsiju Ružu za Ruse izađu 400-500kg prosek (sređena u gajbama), tako da nisam baš siguran da se nisi nešto zeznuo. Kod nas šljivu beru za gornji red sa dva prsta da joj se ne bi boja obrisala. Nema šanse da od 07 do 17 časova (između imaju dve pauze od po 30 minuta) izguraju prosek veći od 25-26 gajbi (8cm zid), što je oko 220-230kg. Ne mogu ni ja, nekada odlučim da zapnem i vidim koliko mogu za ceo dan da izguram (retko imam priliku za tako nešto, iskreno) i nema šanse da preguram 30-ak gajbi. Zato se i čudim.
-------------
Neće ni kod mene cvet na Lepotici bar još 4-5 dana.
Poznajem berace koji beru preko 200kg Oblacinske Visnje za dan, pojedini dobace do 300..
Kasnije, u fazi precvetavanja ...Pre par dana sam poprskao sljive kubik plusom danas sam gledao oko 90% je procvetala jel je trebalo kad sam prskao sa kubikom da poprskam i sa nekim insekticidom ili to ide kasnije?