miroljubceful
Član
vidim da si napisao C.Ranka,mislis li na kalemljenu cacansku ranu ili nekalemlejnu Ranku posto mi ovo C Ranka deluje kao caacnska rana a imam iskustav sa ljudima da neki cacansku ranu zovu ranka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kolega sa foruma zeli da mu okalemim crvenu ranku,zeli sa zetom da podigne zasad od 1 hektara crvene ranke kalemljene,na meni je da pronadjem zdrave kalem grancice,okelemim coveku,vec sam se raspitivao o dobrim i losim osobinama,da zna sta moze ocekivati,iako niko jos nema iskustva sa time covek je resio da isproba taj sistem,moze sebi da priusti takvu probu,na osnovu poznatog o podlozi na kojoj se kalemi i odlikama ranke trebalo bi da se dobije nesto boljeg kvaliteta od ranke,ali to su samo nase pretpostavke,videcemo sat ce biti
"2pan".
Sljivar kalemljene ranke, radjen po savremenim metodama, ali samo uz osnovni minimum prskanja...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kolega, šta bi se po vašem mišljenju podrazumevalo u osnovnom minimumu prskanja ..?
Ja sam zadovoljan i nebih menjao ništa. Naterao sam šljivu da" obuče" donje delove tako da je rod ostao na dohvat ruke,provetravanje je dobro,zaštita laka..vasovac sutra planiram da prekratim sadnice šljive i plan mi je da pravim krunu kao tvoju,ovako ja zamišljam stablo šljive,e sad reci mi kako si ti zadovoljan rodom ,kvalitetom ploda...i sada posle ovog iskustva dali bi nešto menjao ?mislim na oblik krune.
Onaj što me pitao za čačansku modru se ispravio i kaže da se zove Pozna Plava, vidim da ta sorta postoji još samo da li neko zna gde ima sadnica?