Šljiva

Nije, vidi se na prvoj slici da je to stubić a centralna grana se ne vidi od njega... Meni se čini da nije lepo povijeno jer je samo deo uz stubić povijen a krajevi grana su krenuli u vis. Ali ne znam ni kako treba da izgleda taj uzgojni oblik.

Pozdrav svima forumašima. Dugo se nisam javio a to ne znači da nisam pratio svaki post. Imam jedno pitanje: ove godine su mi pomalo rodile šljive koje su u trečoj godini, najviše čačanka rodna, pa sada vidim da mi rod napadaju stršljeni. Svaki dan su nove načete šljive koje do večera posve pojedu, ostane samu lupina. Šta da napravim, kako da jih očuvam da se jih barem najedemo. Plod još nije sazreo, pa su svejedno več navalili na njega. Pomagajte sa savetima

Za zastitu od strsljena jedino sto mozes da uradis je sledece.Plasticnu flasu preseces iznad polovine,onda onaj deo gde je grlic okrenes naopako i stavis na donji deo flase.U flasu sipas malo piva i stavis malo secera.Strslje kada udje vise ne moze da izadje i udavi se.Stavis na par mesta u vocnjaku i napadi ce se dosta smanjiti.

Nemam odakle nabaviti ovakve plasticne spravice za povijanje, pa sam napravio ove moje po njihovom primeru.

Kad duva vetar moguce je i malo oguliti koru mladih grana, ali to se desava i sa cackalicama, i sa tegovima. Vidim da brzo zaraste. Jos malo pa cu ih skinuti.

Pozdrav forumasi! I meni je covek isto dolazio i odradio povijanje sa metalnim odstojnicima ili kako vec,i mogu vam reci da je prakticna stvar! Lakse je odraditi nego sa kanapima i kocevima,e sad koliko je efikasnije i bolje videcemo!

Mi smo za sada potkupili 35 kazana cacanske rodne i ostalo je jos toliko na njima planiramo da zavrsimo do sledeceg petka,sve sto ispecemo od cacanske rodne ide na prodaju a za nas smo nakupili 10 kazana domace sljive, pa kad zavrsimo da dodjete kod nas na :ppozdrav:

Kod nas u Strumici poceo otkup vec peti dan cena za stenlej je 0,17 euro centi. Prica se da ce cena jos da pada.

Kod nas cena 12 dinara i ne odkupljuju sljive koje su manje od 3,5cm. Moram da nosim subler na njivu. :osmeh:

http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j...8oHYDw&usg=AFQjCNGIeMUJRBYWu9IMJX_J5QcnDUwurA

http://www.kupujemprodajem.com/Voca...povijaci-6730555-oglas.htm?filter_id=22476679

evo adresa za nabavku povijača grana

Nemam odakle nabaviti ovakve plasticne spravice za povijanje, pa sam napravio ove moje po njihovom primeru.

Kad duva vetar moguce je i malo oguliti koru mladih grana, ali to se desava i sa cackalicama, i sa tegovima. Vidim da brzo zaraste. Jos malo pa cu ih skinuti.

Pa i ovi sa oglasa su obična pocinkovana žica...ovako jeste malo cimanje ali napraviš sebi po meri, po svakoj grani kako ti odgovara, ima posla al je efektnije :D

Da li neko zna koja je ovo sorta, sad je plod po boji i veličini sličan Stenliju, samo što je ovaj sa slike malo sužen ka peteljci.

Plod
aohe.jpg

zne1.jpg

yac3.jpg

j7ci.jpg

List
h2xl.jpg

poštovanje, mislim da je sorta Valjevka!

ja imam takve šljive, kupljene kao čačanska NAJBOLJA i izuzetno su slatke,plod krupan i tek sad počinju da opadaju, za rakiju videćemo...za jelo EXTRA!!!

Nazad
Vrh