Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav forumasi!
Interesuje me dali cu i sledece godine ceo mladi vocnjak tarupirati,tanjirati ili da pravim kroz sredinu staze sa travom a resto da unistavam..Jer ovde kod mene u krajevima niko to nunistava samo kose,i mlade i stare vocnjake..
Mirko, na koju dubinu treba zaorati stajnjak prilikom zasnivanja voćnjaka?Mislim da ne treba jer ces taj stajnjak da zaores i on je vec dole u zemlji.
Imam stari sljivar koji je sejan pocetkom 70tih,vec 3god.mantene da nemam ni sljive od njega pa sam planirao najesen da povadim i zasadim cacansku rodnu,pa me zanima kako da obradim zemljiste,tj da li je potrebno da vadim te stare sljive i pokusam da orem tu parcelu,ili samo da ih isecem i izmedju iztanjiram,takodje me zanima i gde bih mogao da nabavim kvalitetne sadnice i vreme kada je najbolje da se zasadi nov sljivar,ujedni i da pitam koliko bi mi sadnice trebalo za nekih 0.4ha?
UNAPRED HVALA
Preko 30 cm.Mirko, na koju dubinu treba zaorati stajnjak prilikom zasnivanja voćnjaka?
moj predlog je sto se tice vadjenja da to odradis sto pre,na mestima ge su bile stare sljive obavezno staviti krec,bilo bi pogodno da malo kreca stavis i u nove jame gde bi sadio
kolicina sadnica po hektaru u zavisnosti od zeljene gustine sadnje
nemam nista protiv cac rodne,moje licno misljenje saditi neku drugu sortu jer je rodna podlozna oboljenju sarke uz katastrogalne posledice
no to ja mislim,Vase misljenje je presudno u tome