uzunche
Član
Javlja mi se dosta trulih plodova na požegači, pretpostavljam da je ova kiša dobrim delom uzročnik tome pošto je slično i kod komšija na drugim sortama šljive. Da li ima svrhe oprskati galofunginom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@Strahinja KV
Moje licno misljenje po pitanju Slavola je da mozes slobodno da ga koristis svakih 7 dana bez problema. S obzirom da je ovih dana palo dosta kise tu prihranu koju si radio pre nedelju dana je sigurno oprala kisa.
Po pitanju grana ne bi ja tu nista dir'o dok ne prodje vegetacija.
Ok, hvala. Video sam da ima vaši na listovima međutim ono što me brine je što uvijeni listovi dobijaju šare kao kad se javi šarka. Ostali, tj. zdravi listovi nemaju nikakve nijanse pa ne znam da li je to neki početak šarke ili samo dobijaju drugačiju boju jer počinju da se suši. Nešto sam i pokušao da slikam sinoć, doduše telefonom pa se i ne može jasno videti ali evo sličica:Zagledaj malo sa unutrasnje strane lista,mora da ima vasiju.Uzmi neki sistemicni insekticid jer kontaktni ne moze da dodje u dodir sa stetocinom u ovakvoj situaciji.
Ma brate jesam prelistao i za vikend planiram da insekticidom predjem i vocnjak i komsiju i put i tako redom nego se samo sekiram da nije je.ena sarka sad dosla od nekud pa sam postavio slicice da bih cuo jos neko misljenje.Uzunche, već je dosta o tome pisano na poslednje dve tri strane, čak si se i ti uključio pa mi se čini da si zaboravio
Evo kreni negde od ovog posta i pročitaj sve do kraja, dve strane ima, nisu svi postovi o tome, ali većina kao da jeste..
http://poljoinfo.com/showthread.php?636-%C5%A0ljiva&p=704633&viewfull=1#post704633