Šećerna repa 2018

Nije, ali ce resiti vilinu kosicu. To sto kazu da robi 5-7% manje, verujem da u praksi rodi 20% manje verovatno. Najvise bi je sejao da se resim chenopodijuma, abutilona i viline kosice.

Mozda su nam drugacije zemlje. Sa teranovom sam imao tih 6.5v/kj plative. Sa Ses sam bio tu oko 4.5-5v maks.

Ajde probacu i taj Siux 5kj pola njega pola Teranovu.

Da se razumemo moj licni uticak je da KWS moze da napici prinosa 120-130t/ha lagano kada uradis sve kako treba a da Strube, Ses ne mogu to, ali imaju digestije bolje generalno. Narocito Strube Fred koji 18-19 lane kod vise proizvodjaca je imao.

Mozda su nam drugacije zemlje. Sa teranovom sam imao tih 6.5v/kj plative. Sa Ses sam bio tu oko 4.5-5v maks.

Ajde probacu i taj Siux 5kj pola njega pola Teranovu.

Da se razumemo moj licni uticak je da KWS moze da napici prinosa 120-130t/ha lagano kada uradis sve kako treba a da Strube, Ses ne mogu to, ali imaju digestije bolje generalno. Narocito Strube Fred koji 18-19 lane kod vise proizvodjaca je imao.

Dal ti nije suprasna njiva:haha:

Digestija je 18-19 kod Strubea, taj Fred su prvo braca jedna u Staparu sejali (inace jedni od najboljih proizvodjaca). Teranova ako ne verujete 120-130t/ha razumem i ja nisam do 2016 kada je prvi put toliko rodila. Kod nje je samo opasno zakasniti sa tretmanom za cerkosporu odmah digestija sa 17-18 na 15 ode.

02uD5ow.jpg

6RaLYjQ.jpg

Na drugoj slici su imena firme odakle su podaci, na prvoj su objedinjeno sve po sortama. Ses sorte su najbolje plasirane jer PP Ratkovo koje je po meni najbolji zastitar Vladimir (ako cita pozdravljam ga) seje vecnim njih a uvek su vodeci sa prinosima. Sa ovoga se vidi da Teranova ima 16% udeo i da je ta sorta u nasem mikroklimatu najbolje se pokazala.

Kako se placa prevoz repe kamionima,njiva-secerana?Ako neko vozi ili zna cenu.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

To je prica za malu decu! Uglavnom te secrana pokrade od prinosa nekih 25-30% to ti dodje taj prevoz i neka mala kamatica za unapred uzeto repro materijal.
Kad je godina dobra ovo progutas , ali kad je losa onda psujes fabriku i kudis se, da nikad neces sejati vise.
Dakle ta prica sa digestijom i necistocom ti znaci da na trosak proizvodjaca se dovozi cista sirovina na kapiju fabrike. Sto si blize fabrici uglavnom bolje prolazis! :ppozdrav:

Samo prevoznik sa ugovorom moze repu da vozi.
Recimo slucaj iz prosle godine za 36 tona su ih placali na 130km oko 32000din, nesto u gorivu nesto mesecno, uglavno nije tolika zarada na prevozu kao predhodnih godina, zato u kampanji strajkuju koji dan!

Kod mene 5-6 kamiondzija radi nas kraj sa Crvenkom vec godinama. Imas koji su filozofi pa nece da otkrivaju cenu, a imas koji su realni. Prica je da za kampanju im ostane 10.000e cisto. Da li je tacno ili ne Streco moze reci. Veci je problem sto moraju preko agencija da rade, koje im skidaju kajmak. Dok se svi ugrade maunica.

nama na asfaltu u prevozu soje kukuruza i suncokreta ostane i malko vise :ppozdrav:

Nazad
Vrh