Šećerna repa 2018

Ropa brze ide, veci bunker. Ne cisti bolje, prosipa vise. Holmer prospe 2 repe na celoj njivi sa Ropom bude vise rastura. Ropa ugazi vise i prednost je sto ima kereci hod na obe strane holmer samo na levu (ovaj kod nas sto radi). Ja uvek kada mi se ponudi opcija biram Holmer da na mojoj njivi radi.
Mozes mi pricati o proizvodnji Jabuka ali o vadilicama za repu NEMOJ.... Brzina rada je povezana sa propusnom moci. Prosipanje je do vozaca i do sitne repe. Ako nije sitna do vozaca je. Da malo vise ugazi jer je teza i neto i bruto. Kereci hod iskljucivo zavisi od tarupa. I softverski je zakljucan. Ropa ukoliko ima kombinovan tarup ima i desni kereci. (Da ima izbor razbacivanja ili ostavljanja lista pod sobom) ali dolazile su otkljucane na insistiranje. Jer ropa ide bolje uz list. To je povezano sa onim boljim ciscenjem i propusnom moci. Holmer nisi mogao nikako dobiti odkljucan. A opciju kombinovanog tarupa tek imas od 2009. Tako nekako. Bilo je ili integralni ili sa razbacivacem. Sve ostalo sto nije napisano veruj je do vozaca, mentaliteta ljudi i zurbe.

@Ichbinmilan uzeo bi ja opet holmera. Samo nemam matemariku uzimati mladji jer nema toliko posla.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

**greška ti taj inteligentni tarup zamulja lišće u zemlju pri samom vrhu dodjem da orem njiva odgore suva a na par cm blato od lisca.Onaj kad razbaci brzo se lisce osusi pa nema proklizavanja.Dobro ovo sto pisem verovatno nesmeta većim tezim traktorima od mog mtz-a

@mucobieno
::vadjenje_repe::

Kako god ja biram Holmer star 10+ godina u odnosu na novu ropu. Sofer na Holmeru jeste jedan od najboljih sofera sto sam sreo u zivotu, mada i na Ropi su bili momci ok.

Do sada ste, na priču o brzinama, spominjali zeca i kornjaču,sada i kera.Očekujem da sledeća bude mačka.

Ja sam bacio prosle godine oko 10. februara., i nisam uocio neke exra efekte bolje sam prosao 2016 kad je bilo i kise! ::vadjenje_repe::

Prvi uslov je kisa. Danas smo spominjali na predavanju ureu i smatram da je jos ova 2-3 dana idealno za nju. Kasnije ce biti kasno...

Sve zavisi kad se vadi repa, pošto se kod nas vadi u Decembru po mom skromnom mišljenju je izuzetno rano.

Inace cena danas prikazana je 30e + 1e za dig preko 15.5 + 1e za prinos min 60t/ha. Ukupno 32e+pdv.

Ja se jos nisam odlucio oko djubrenja repe...da li an ili urea i u kojoj kolicini... Jesenas je baceno 220 kg po k.j 10.26.26

Kad moze Kostic i ostali da bacaju mozemo i mi:osmeh:
20180301_133620.jpg
20180301_135145.jpg

Nazad
Vrh