Šećerna repa 2018

Da ali tesko je uci u krug sa vama a u repu mozes kada hoces jer si po 20t u pretovaru i posle 2-3 sezone kamion je samo za obojene:ppozdrav:

Ukratko pukli smo ako EU krene da potapa sa jeftinim secerom sve. Krompir danas u marketu u Somboru pise uvoz NEMACKA. Njima se isplati platiti kamion 2000km i u maloprodaji da mogu da konkuristu nasem krompiru. Pa tu samo 10ec/kg je transport sa te daljine. Garant imaju subvencije od 300-400e/ha. Tako ce biti i sa repom.

Nema reparoša na forumu,ućutali se.Po ceo dan na njivi seju pa umorni,čim dođu kući,zalegnu u krevet.

Neznam kako je u ostatku eu,kod nas je potpora za repu oko 270e/ ha + uobicajeni poticaj sto ide, jos oko 300e..

I sta ces vise 270+300 eur nije ni tako lose, a kod nas konstantno 33 eur/ha i to ti je SVE za sve kulture.

Palo u ponedeljak preko 25 lit kise jedva se moze bacati prihrana za psenicu koji su malo mislili. Za repu su dali seme i ostaje da cekamo lepse vreme! Svugde se kuka da povecamo povrsine sad se prica o povrsini od max. 47-50 hiljada ha .

Kod nas sto se repe tice bacalo se juce i prekljuce djubre za istu(ja jos nisam) i jednom su presli drljacama,drugi put,pa ce pred setvu treci. Ja sam kontao kada razbacim djubre,posto sam jesenas jednom uradio jos jedno drljanje samo pred setvu...nije mi jasno zasto rade 3 puta.

Daaa,pocetnik sam.
Predji i ti vise puta malo ce biti iz jednog prohoda,sem ako nemas neki opaki germinator :ppozdrav:
jednom idi malko nalevo,onda jednom malko nadesno,zatim jednom pravo a onda pokusaj jos jednom kontra pravo
tad ces imati dobro nicanje,sve druge operacije posle uspesnog nicanja su maciji kasalj
posle uspesnog starta ides samo prskanje,prskanje,prskanje,paranje,prskanje,prskanje,paranje,prskanje......i eto vadjenja :haha:
posle 10 godina ja sam odustao,sad cu samo da pratim temu i da se nasladjujem vasim radovima :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Da ima 570e/ha podsticaja, kod nas bi sejali repu na repu. Mi i sa 33e/ha sejemo:haha:

@Dobrincan
Kada pokisne lepo (da ne bude kora) posle setve onda si mogao spremiti i daskom od setvospremaca. Kada su zahtevni uslovi onda jedan prohod drljacom nece nista uraditi.:ppozdrav:

Ne znam Bojane ja ne mogu da uvidim razliku,ako sada prodjem rasipacem,pa podrljam. Pa za 5-10 dana opet drljcaom...sta sam dobio trecim prohodom ako je vec sa drugim usitljeno lepo?

Ne znam Bojane ja ne mogu da uvidim razliku,ako sada prodjem rasipacem,pa podrljam. Pa za 5-10 dana opet drljcaom...sta sam dobio trecim prohodom ako je vec sa drugim usitljeno lepo?
Juri se tvdra posteljica a mekan setveni pokrivac. Zato se radi vise gazenja. A ukoliko mozes to odjedared onda imas dobru masinu.

135 kg i obuca broj 46. Jedan prihod na zatvorenu brazdu. Nepropadam ni malo.
c6b44d2a42a9abfefe736d7aaeea287f.jpg
a075d54262713825f6eb81f37e5bc15d.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Trazi se da u jesen zatvoris brazdu i u prolece germinator sa ravnim oprugama u 1 prohodu moze da napravi posao.
Mene tako ucili u bivsoj firmi. :osmeh:

Nazad
Vrh