Šećerna repa 2018

Mora da ima dobru navigaciju, da nebi promašio njivu

Vreme će reći da li je dobro postupio ili nije, možda će se on vama smejati na kraju, ali no.

Nema to nikvakve veze. Njemu ce azot se spustiti dublje, ali ko moze znati raspored padavina? Bilo je situacija kada azot pobegne previse dole usled zaoravanja 2/3 azota i slicnih radnji.

Bude i 6.5v/kj kada pokisne u pravo vreme i kada posejes KWS (aauuuuuu reklame:haha:)

Toreador i pirana.Vidim da svi forsiraju kws,al kod meme za tri godine(i to razlicite)nije se proslavio.

KWS Teranova kod mene razbila prinosom. Ja sam Strube Kundera i Victor ima jako lose iskustvo. 1v/kj manje nego KWS. Inace Ses sam izbacio ne znam ni ja zasto... Original je standard, a nesto ove nove Toreador, Piranha, Koala, Siux ne mogu naci neku zakonitost u smislu sta kojoj sorti godi. Imam utisak da nasumicno od njih neka iskoci na nekom terenu.

Inace probacu Strube Yashin ako nadjem seme. Nova sorta. Od kws po meni Teranova (ali pazljivo sa cerkosporom, mora u minut se raditi inace se razboli), Eduarda, Leopolda. Francesa je jako dobra gde god sam gledao ali mislim da nema potencijal kao Ternaova za prinos.

Ono sto mi se nikako nije pokazalo to je Maribo sorte. Melrose njihov po ogledima bude uvek ok, u praksi kod mene 1sj sam posejao da vidim i nista. Mnoogoo losije od Originala. Koliko ne znam jer je islo zajedno. Uglavnom vidno manje u bunkeru holmera a digestija na tim kamionima ista kao i Original. Ostale Maribo mislim takodje da su nista posebno.

Ses ima 4-5 novih sorti koje su prosle sortnu komisiju, nisam imena zapamtio. Mozda Zivko kao clan komisije nam moze vise reci o njima?

Inace i kod mene ce ALS biti neminovnost. Imam jednu njivu unistenu od intenzivne setve repe, gde imam viline kosice, abutilona, chenopodijuma i cega svega ne.

Ogledi PSS 5g u nazad kazu da AN je bolje resenje od Urea sa stanovista digestije. Da napomenem da su oni oba primenjivali neposredno pre setve. 2017 je podatak da kontrola je imala bolji digestiju nego primene Urea i u 25kg/ha cistog N.

Zakljucak ureu na kukruuze, na repu AN.

Nazad
Vrh