Ćurke i način njihovog držanja

Tovljeni su od Maja meseca.Od početka su jele isključivo Gebi granule počevši od jedinice pa sve do četvorke i zrno kukuruza u zasebnoj hranilici jer ga jako vole kada se nauče na njega.Istina je da jedna ćurka pojede toliko koliko pojede i jedan tovljenik ali šta je tu je.Svo vreme su bile zatvorene,nisu puštane napolje da šetaju i slično.

Zato su toliki, nisu isli na ispust i nisu gde imali da trose energiju. Sve sto su pojeli lepilo se na njih. Svaka cast Marko.

Nisu dobivale ništa zeleno (da im bacite trave da jedu)?
Pojedu isto možda,ali imaju i veću cijenu od odojka.

Pa to je solidna cena cika Dusko. Ja imam dva pitanja.Prvo zasto moje curke nepronose a imaju pet meseci i petnaestak dana? Drugo pitanje je: moje curke imaju kratke noge, a moji roditelji su uzeli u drugom gradu (Pozegi), znaci od drugog dobavljaca, i njihove curke su bile dugih nogu, ma ljudi moji kao rode. Poklali su ih juce (sve curani) najveci je imao 25k. Ja se dvoumim da li da cekam da pronesu ili da koljem???

@Dusko58
Cena od 570din/kg i nije toliko skupa kad se uzme koliko je hrana poskupila. Prosle godine sam placao curku i curana 400din/kg. Kvalitet osrednji bio.

@nami
To je cena za moje musterije. Ja sam mislio da cu ih davati po 550,0 din. ali ipak sam otisao malo gore. Curke obicno pronesu posle petog meseca starosti ali nije pravilo. Sam odluci da li ces ih klati, ustvari da li jos dobijaju na tezini, to sam proceni. Izgled curke zavisi od genetskih predispozicija. Genetika je cudo, to su sve hibridi i sve zavisi koje su gene povukli.

@bojcetic

Sve ce pokazati tefter na kraju tova.

Danas je mojim curanima tacno 6 meseci i zato je jedan (najsitniji) platio glavom. Sutra koljemo jos jednoga za prodaju. Pokusacu da ih se resim u toku iduce nedelje.

Bravo Dule!!! Sta kazes sitan??:sta: 23 kg? Meni ostalo jos 8 kom. s'tim sto tri ostaju sto duze jel' idu na susenje. od toga 2 prodata i 1 meni, ostalo ce se raskrcmiti do tad.

Auuu Dule pa odlicno. Koliko ce imati taj najkrupniji??? Ja imam 4 curke i 1curana, juce smo poceli da im dajemo samo kukuruz i travu (detelinui,koprivu..) pa mislimo iduce sedmice da ih koljemo. Sada imaju pet meseci i petnaestak dana. Mi smo pocetnici valjda tako treba??? Curke nam nisu jos pronele....Uzeli smo ih 28.maja i receno nam da su stare tri nedelje.

Nazad
Vrh