Ćurke i način njihovog držanja

Pozdrav nov sam u ovoj oblasti, pa reko da pitam koji je najbolji sistem hranjenja curica? da li trebaju da imaju stalno hranu? da ne bacam bezveze... ili ujutro i uvece?

Pozdrav nov sam u ovoj oblasti, pa reko da pitam koji je najbolji sistem hranjenja curica? da li trebaju da imaju stalno hranu? da ne bacam bezveze... ili ujutro i uvece?

Pozdrav druze, Ja mojima dajem ujutru i predvece...provalio koliko im je potrebno hrane ujutru, nekad se desi i da ostane tako da i ne dajem uvece, i to pogotovo sad kada su bile ove vrucine, mada nije lose ni da ostanu preko dana malo bez hrane i kad uvece sipas navale kao lude :osmeh:

- - - - - - - - - -

@Dule

Imam jednog curana, koji danima nesto kao da kaslje i trese glavom, dal' znas o cemu se radi???

Za mene je pravi odmor dok ih posmatram u njihovoj šetnji.Dugo je do finiša i ne forsiram kilažu
2j0i48x.jpg

Sto bi rekao nas narod puj,puj.:osmeh: Kad neko nesto voli i uziva u tome,uspeh je gotovo zagarantovan.Sve pohvale :ppozdrav:

Baaaš dobro izgledaju ::svaka cast::.
Ja sam u subotu zaklao ćurku pošto je bila jedna jedina a njih 14, pa počeli da nasrću na nju i da se biju, izmerila 11.5 kg uređena. Ostale koljem pola sad za vikend, a ostale 15.09.
Meni 2 kom i ova ćurka, ostale ugovorio po 550 din/kg.
:ppozdrav:

Zdravo svima!
Imam 2 problema sa ćurkama. Starost im je 10-12 sedmica...
1. Kod jedne ćurke sam primijetio kod kupovine kao da je malo zalomljen kraj kljuna. Zadnjih 20-ak dana joj suze oči, a prije par dana se pojavio otok ispod oči sa obje strane. Da li je neko imao slično iskustvo i šta raditi?
2. Jedan ćuran je jutros polomio nogu malo iznad kandži. Veterinar kaže da se odmah kolje zbog infekcije, a ja pitam vas da li je to jedino rešenje?
Pozdrav svima i hvala unaprijed...

Zdravo svima!
Imam 2 problema sa ćurkama. Starost im je 10-12 sedmica...
1. Kod jedne ćurke sam primijetio kod kupovine kao da je malo zalomljen kraj kljuna. Zadnjih 20-ak dana joj suze oči, a prije par dana se pojavio otok ispod oči sa obje strane. Da li je neko imao slično iskustvo i šta raditi?
2. Jedan ćuran je jutros polomio nogu malo iznad kandži. Veterinar kaže da se odmah kolje zbog infekcije, a ja pitam vas da li je to jedino rešenje?
Pozdrav svima i hvala unaprijed...

I na prvo i drugo pitanje postupi po savetu veterinara.

Ljudi, steta danas kod mene!!!! Nasao sam mrtvog curana puna usta krvi, i oko njega na zemlji krv, kao da je iskasljavao istu, nikakvih drugih tragova nema...Dule????

Ljudi, steta danas kod mene!!!! Nasao sam mrtvog curana puna usta krvi, i oko njega na zemlji krv, kao da je iskasljavao istu, nikakvih drugih tragova nema...Dule????

Mogu da samo sumnjam da je u pitanju jaka hrana i da ga je strefio infarkt. Prelazi odmah na slabiju hranu, pa pisao sam kako je kod mene uginula jedna curka sa puna 3 meseca starosti, i lepo sam onda dobio kritiku po nosu od g-dja @Visnja. Trebalo je to da bude nauk. Ako nije srcka onda je pukao neki veci krvni sud i iskrvario je. Na nasu zalost i takve se stvari desavaju i to nam je deo rizika u poslu.

Ma jedu CU 16% proteina poslednjih od polovine jula, ubacujem po malo kukuruza u zrnu, bez tritikala i zita (koji su jaki sami po sebi), kad su krenule one jake vrucine u julu malo ranije sam presao na 16% bas zbog ovoga sto mi se desilo veceras iz cista mira, a najvece vrucine su izgurali...Nema pravila!!!

Sta je bilo,bilo je.Neka na tome ostane sva steta.Ostalo mozemo samo nagadjati.Lici na jaku hranu ili mozda da nije dobro izmesana,pa je progutao nesto jace,ali to je sad stvarno nagadjanje.

Nazad
Vrh