Ćurke i način njihovog držanja

mislim da imam 6 curana i dve curke. 5 curana ima 100% a za jednog se jos lomim, dve curkice su sigurno.

Nermoj da se ti lomiš - nek se on lomi šta hoće da bude:haha::haha:.A tebi zbog prevelike brige:ppozdrav:Valjevskog

Da znas druze po ovoj vrucini i treba ga koristiti u velikim kolicinama.:ppozdrav::ppozdrav:

Hvala, hvala samo me jako nervira sto su jako prljave, nesto mi se cini da predhodnih godina nisu bile tako "neuredne", a uslovi su svake godine isti.

Sa velikom tugom i žalošću javljamo rodbini, komšijama i prijateljima da nas je sinoć napustila još neimenovana ćurka ženskoga roda, što je prvi gubitak, nadamo se i jedini, od prvog jata u životu člana foruma koji sebe naziva "dinomu". CSI Kokošarnik je utvrdio da je smrt nastupila sinoć poslije gašenja svjetla od posljedica odbijanja hrane i vode čiji je uzrok lom jedne ili obe noge, što neće biti utvrđivano naknadnom obdukcijom. Vlasnik (u ovom slučaju "dinomu") je izjavio kako je dotična već neko vrijeme šepala na jednu nogu, a da je posljednja dva dana samo bespomoćno ležala odbijajući hranu i vodu. Na pitanje zašto gore spomenutu nije zaklao prije uginuća, da se bar nešto iskoristi, vlasnik je objasnio kako hrana koju je pokojna uzimala sadrži kokcidiostatik, te je bila neupotrebljiva za jelo, a nije uspjela preživjeti dovoljno dugo jedući nešto drugo. Pokojna je sahranjena danas u papirnoj vreći od koncentrata uz prisustvo samog vlasnika i njegovog oca.

Pitanje za administratore: Zašto pored "smješka" (smiley) nema i neki "cmizdro"?

@dusko

Ma jok. Odmah smo je prežalili i svu pažnju usmjerili na preostale. Možda je se sjetimo kad njih budemo jeli. :haha:

Evo da predstavim svoje jato koje danas pune 15 nedelja - kupljene 19.4. kao četvoronedeljne. Na slici se ne vide svih 13 ćurana - nisu svi izašli napolje.

34ikyzn.jpg

Zbog velike vrucine curici samo dahcu,primetio sam da kenjaju redje,ali veceras vidim da jedno nece da jede.Smem li da im dam nesto za proliv,i kad da pocnem sa kostovitom ili sta vec treba,curani su napunili 8 nedelja

@xsale

Curke kao i drugi na ovoj vrucini uzimaju vise vode i to se odrazava i na gustinu stolice i nemoj da im za sada dajes nikakve lekove. Ako dajes kompletnu kupovnu hranu nemoj ni kostan vit. U gotovoj hrani zastupljeni su u dovoljnoj kolicini dikalcijum (monokalcijum).

@Uca

Lepo jato druze.

@Uca

A ja mislio da su samo moji prljavi. Vidim kod drugih kad objave slike sve fini, bijeli, čisti, pa me tačno stid uslikati ove moje.

Nego da upitam, da li imate u praksi izbacivati đubre ispod njih, ili samo dosipate nove slojeve piljevine, slame ili čega već? Kod mene je mnogo mokro ispod njih pa bih trebao svaka tri-četiri dana posipati novi sloj da bi im bilo suho. Neki dan sam zato sve fino izbacio na njivu pa posuo novu piljevinu. Tako im je bar sedmicu bilo super, ali evo sad opet ista stvar.

Zna li ko sta da mi kaze za hranu Agrounikom iz Novog Sada.Presao sam pre sedam dana na njihovu trojku i od 8 curana uginula mi dva.Zanima me da li je do hrane ili do curana.Poceo sam da im dajem neki Kolistin,valjda ce prestati da crkavaju.

@Uca

A ja mislio da su samo moji prljavi. Vidim kod drugih kad objave slike sve fini, bijeli, čisti, pa me tačno stid uslikati ove moje.

:haha: to sam i Ja isto mislio, jako me je nerviralo sto su prljavi, a prljavi su od kad sam ih kupio. Niti im vise cistim da ne stoje u vlaznom zbog nogu, niti su prljaviji. Nego sad gledam ove tvoje curane nasepurene, a stariji su samo 2. nedelje od mog jata, imam i ja curana koji se uopste ne sepure, ne znam o cemu se radi, vecu su trebali da se setaju k'o manekeni.

:haha: to sam i Ja isto mislio, jako me je nerviralo sto su prljavi, a prljavi su od kad sam ih kupio. Niti im vise cistim da ne stoje u vlaznom zbog nogu, niti su prljaviji. Nego sad gledam ove tvoje curane nasepurene, a stariji su samo 2. nedelje od mog jata, imam i ja curana koji se uopste ne sepure, ne znam o cemu se radi, vecu su trebali da se setaju k'o manekeni.

Kako rešiti problem prljanja ćurana? Gajiti širokoprsne američke bronzaste - c r n e.Na njima se ne vidi kada su prljavi:haha::haha: Evo dokaz
1ggpk6.jpg

U to ime jedna tura Valjevskog :ppozdrav:

@dinomu

A zbog cega toliko vlaze?

Ama nemam pojma, samo od kada sam ih kupio imaju tečniji izmet, a sada pogotovo kako su velike vrućine pa piju više vode. Bukvalno je sada pod njima blato od đubreta, pa je džaba bacati novi sloj piljevine. To za svega dva-tri dana bude opet isto. Doduše, možda ima i toga što ih je 11 a na manjem su prostoru (otprilike 10-ak kvadrata), ne izlaze van jer ih nemam gdje pustiti, pa su cijelo vrijeme tu.

Nazad
Vrh