Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nego imam jedno pitanje vezano za osvjetljenje: Čitao sam da se samo prvih dana (valjda kod tek izleglih ćurića) svjetlo drži upaljeno 24 sata dok se poslije postepeno smanjuje vrijeme svjetla, tako da je dovoljno da imaju svjetlo (danjsko ili od sijalice) od 14 do 20 sati dnevno. Ovdje sam na forumu negdje pročitao da im ipak treba ostavljati upaljeno svjetlo i preko cijele noći jer će tako jesti non-stop pa će više dobijati na težini. Šta vi praktikujete i koliko treba biti jako svjetlo, obzirom da sam čitao u jednoj knjizi kako se zbog prejakog svjetla može pojaviti kanibalizam među ćurkama?
Šta bi ovaj forum bez mene... Dok ja ne postavim pitanje niko se i ne javlja.
Evo moje ćurke ulaze u svoju sedmu nedelju života i počelo je bobanje. Ovdje sam na forumu pročitao da im u sljedeće dvije sedmice treba davati C vitamin zbog nekakvih krvnih podliva koji će se javiti na krilima a i samog bobanja. Jel' se to neko zezao ili se ozbiljno daje vitamin C? Ako se daje, u kojem obliku i kako često?
Ne zamjerite zbog glupih pitanja, meni je ovo sve ozbiljno.