Ćurke i način njihovog držanja

Pocela navala na curice. Za 26.04 tronedeljni u ink. stanici popunjen broj i ne moze vise ni jedno da se upise, tek za 10.05. Jednodnevnih ima i mogu da se pisu.

Ko reče da nema ćurića od četiri nedelje.Večeras fotka

---------- Poruka napisana u 21:54 ---------- Prethodna poruka je at 17:39 ----------

Ko reče da nema ćurića od četiri nedelje.Večeras fotka
Ima curica svih starosti a ovi su najmladji
155mffc.jpg

@dubansr
@Mikomi
Prepisku nastavite na pp, otisli ste u off.

Duško, izvinjavam se, moram onda na drugi način da opišem svoj "problem": naime, izgleda da se domaće ćurke, za razliku od tovnih ćurki, danas mnogo ređe gaje; pri tom mislim pre svega na one naše crne. Ovde u okolini Beograda ne može čovek da nađe ni jednu jedinu. Ako nije problem, može li da ostane moja poruka cenjenim forumašima da mi se jave pp ako znaju kako da nabavim jaja od tih ćurki. Hvala i pozdrav!

@Mikomi
Mislim da smo pisali gde mogu da se nadju jaja i mali curici domacih curaka. Probaj malo unazad da prelistas, mora biti sigurno. Naci ces korisne informacije, da sada ja ne idem da trazim, lakse je tebi.

Pozdrav drustvo, ova tema nam zamrla. Nije valjda da niko sem mene ne drzi curke:sta:. Mislio sam juce da cu imati problem sa jednim, mislim curanom. Kada sam usao kod njih vidim krilo krvavo, odmah sam pomislio da ga mozda ne kljuju, ali na srecu danas je vec zaraslo. Najverovatnije se povredio kada je skakao na zicanu ogradu, pokusavaju da preskoce.

A cekaj bese vi ne susite batak,karabatak,i ostalo vec iskljucivo samo belo meso?pozdrav druze

Pozdrav drustvo, ova tema nam zamrla. Nije valjda da niko sem mene ne drzi curke:sta:. Mislio sam juce da cu imati problem sa jednim, mislim curanom. Kada sam usao kod njih vidim krilo krvavo, odmah sam pomislio da ga mozda ne kljuju, ali na srecu danas je vec zaraslo. Najverovatnije se povredio kada je skakao na zicanu ogradu, pokusavaju da preskoce.

Od 7 do 8 nedelje "bobanje" - krvni podliv na krilima - perje - paperje.Dodavati " c" vitamima

Juče dobli(kupili 720 dindži) 4 kom 6 nedelja kažu.Oće li im biti ladno ovih dana? Zatvorene u praznom oboru za svinje

ee da se pohvalim i ja... od petka sam vlasnik 5kom..jednomesecnih curica.. :osmeh: 650din.kupio ih 90km.od Nisa..zato sto u Nisu ima samo tronedeljnih!! ovi su iz Becaja...bas sam zadovoljan, kako izgledaju :ppozdrav: nadam se da cu uspeti da pronadjem nacin, na koji se ubacuju slike?? pozzz

ee da se pohvalim i ja... od petka sam vlasnik 5kom..jednomesecnih curica.. :osmeh: 650din.kupio ih 90km.od Nisa..zato sto u Nisu ima samo tronedeljnih!! ovi su iz Becaja...bas sam zadovoljan, kako izgledaju :ppozdrav: nadam se da cu uspeti da pronadjem nacin, na koji se ubacuju slike?? pozzz

Probaj ovde da nadjes odgovor:http://poljoinfo.com/showthread.php?107-Postavljanje-slika-na-forum

---------- Poruka napisana 15-05-12 u 19:22 ---------- Prethodna poruka je 14-05-12 at 19:44 ----------

Od sutra curice prebacujem na CU-I granulat, pune 5 nedelja.

Ja sam 19.4. nabavio 13 komada ćurana. Mislim naručio sam samo muškarce, a da li će svi biti to samo Bog zna. Za sada bih rekao da jesu svi muški jer im se javljaju bobice. Dobio sam ih kao četvoronedeljne, mada sumnjam u to jer su bili poprilično sitni. Evo još dva dana i biće 4 pune nedelje kako su kod mene. Hranim ih drugim koncentratom i razlika je vidna za ovih mesec dana. Bilo je 3 - 4 komada koji su vidno sitniji od ostalih ali mi se čini da kako rastu ta se razlika smanjuje. Videću kako će biti nadalje.

Ja sam ranijih godina povremeno u hranu dodavao Kostanvit(Zavodov), al' mi nesto pade na pamet sad, pa da vas pitam. Posto je on brasnast, a curke jedu zrnastu hranu (granule) znate li mozda nesto vodo-rastvorivo, a sa istom ili slicnom namenom, sigurno je efikasnije ako se da preko vode?

Nazad
Vrh