Ćurke i način njihovog držanja

A sto bi bilo rano druze? Sve zavisi kada planiras da stignu za klanje.

ma sto se klanja tice to nije problem, posto necu da susim, pa ne moram da tempiram novembar! brine me zbog vrucina, jer bas ce tad u periodu najvecih zega biti i one velike, pa zato pitam za savet? :ppozdrav:

Pa valjda ima malo hlada na ispustu, ili ih stalno drzis u objektu? Ne secam se od prosle godine, a znam da su bile i slike.

nemam ispust, mada planiram da i to realizujem...da posadim deteline, i jos neke travke koje vole one da jedu..:svinja:

pa to i nije tako lose, ako upoedim cene deteline i koncentrata..hahah :osmeh: posto nisu za prodaju, onda t.masa nije ni bitna, samo ukus da bude na nivou.. Inace curici su iz Stalaca, a gaji ih Robinsov veliki prijatelj..

Obzirom da sam ja sa juga Srbije,Sandzak,da li neko zna gde mogu da se nabave ta pilad domacih curaka od nekoliko dana na ovome kraju?

Obzirom da sam ja sa juga Srbije,Sandzak,da li neko zna gde mogu da se nabave ta pilad domacih curaka od nekoliko dana na ovome kraju?

Ne samo u tvom kraju nego i ostalima mali domaci curici mogu da se kupe samo na pijacama. Ink. stanice koliko ja znam ne bave se lezenjem domacih curica, samo tovnih. Kada im ostane mesta u masinama ubacuju jaja domacih pilica, posto to bolje ide.

ne znam dokle ce kod nas razne mucke i prevare biti svakodnevnica.

Dule ,da li znas kada je otprilke zadnja tura jednodnevnih curica pred leto ili u letu.Hteo bih da mi stignu za klanje za prvi mraz da mogu da susim mesom.Kod nas se prosle godine posle maja meseca nije moglo vise nabaviti.
Glupo mi je da ih hranim duze od 5 ili 6 meseci.

Posladnja tura curica za ovu godinu kod ovih sto mene snabdevaju izlazi 24.05 i posle toga nema vise.

Hvala Dule jos jednom.To je P... C...... zar ne??
Onda mi nista drugo ne preostaje nego da kupim te 24.maja,zakoljem curke a curani cekaju mraz.Curani ce imati 5 ili 6 meseci.

Jel to ok razmisljanje???

Poslednja izmena od urednika:
Curke brate drzi 5 meseci (do prvog pronosa) a posle curane kolji kada hoces. Nemoj da pises puno ime ink. stanice, moze da se shvati kao reklama.

Danas sam se raspitivao oko nabavke ćurića ali još uvek nemam informacije kad će početi prodaja. Da li neko zna u kom mestu ima četvoronedeljnih ćurića i kad će početi isporuka?

Nadji na netu inkubatorska stanica Sinkovic.Oni ce ti reci kojoj tebi najblizoj apoteci isporucuju.

Uco, ja sam pitao u Nisu, trebalo je da bude prva tura 05.04. ali kazu nesto je iskrslo, ja mislim da je izvoz u pitanju, pa su je pomerili za prvi cetvtak posle 20og aprila..to je slucaj sa cetvoronedeljnim, a za jednodnevne, nisam upucen.. :ppozdrav:

@Uca

Ovi moji prvu turu tronedeljnih imaju 26.04 a broj stanice Sinkovic je u NS 021542048 u Mise Dimitrijevica, a u Beceju 0216913336

@Uca

Ovi moji prvu turu tronedeljnih imaju 26.04 a broj stanice Sinkovic je u NS 021542048 u Mise Dimitrijevica, a u Beceju 0216913336

Ako bih ja izbacio neke telefone da li bi to bila reklama?
Odnosno da li bi mi neko ne daj bože zamerio?:ppozdrav::ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 18:21 ---------- Prethodna poruka je at 18:17 ----------

Danas sam se raspitivao oko nabavke ćurića ali još uvek nemam informacije kad će početi prodaja. Da li neko zna u kom mestu ima četvoronedeljnih ćurića i kad će početi isporuka?

OKo 15 - 17.aprila u Kruševcu cetvoronedeljni stižu za prodaju.Ako te konkretno nešto intreresuje na p.p. zbog reklame

Nazad
Vrh