Ćurke i način njihovog držanja

@valjevac

Ako je u interesu clanova slobodno izbaci, tako je preporucio vlasnik foruma, ali ne preterano. Ne moze bukvalno reklama.

Ma, ako može bez nekih bezveznih zabrana! Kakva reklama i kavi bakrači!?
Ovde nije niko proizvođač na veliko, gajimo po par komada za sebe.

Ove godine planiram da kupim samo ćurane, a to mogu poručiti na farmi Šinković. Pitala sam!
Nisu još počeli proizvodnju, neki dan kada sam zvala nisu mogli da mi kažu tačan datum.
Najverovatnije ćurane uzimam u maju, tronedeljne, taman kada završim uzgoj pilića.

I, ako može malo više opuštenosti vezano za konsultacije oko proizvođaća hrane, mesta nabavke pilića i ćurića, please!!

P.S. Da li neko zna cene jednodnevnih i tronedeljnih ćurića?

P.P.S. Šta je sa porukama. Zašto mi se prikazuju 'naopako', od poslednje stranice?

Da li je pametno curke pustiti sa kokoskama kada se prebobaju i kada smeju da jedu zelenilo? Bile bi u prostoru koji ima nekih mozda 80akm2 ogradjenih zicom a hladovinu prave 2 oraha i jedna jabuka.

Sutra mi stizu jednodnevni curici za mene i tri pileta da ih nauce da piju i jedu.

Čuo sam za tu priču ali sam se do sada uverio da je ta kombinacija nepotrebna.Jednodnevnom ćuretu je bitna pored ostalog svetlost jer slabije vide i treba im 15 wati po metru kvadratnom prve sedmice.Stara priča je da im je najbitniji prijem temperatura od 36-40stepeni, svetlost kako sam napisao, topao napoj sa šećerom zbog energije, sutradan i sledećih četiri dana vitamina i antibiotika preventivno .,adekvatan prostor što se tiče površine, hrana posle 2-3 sata od prijema.Iduće nedelje ću častiti forum sa jednom lepom fotografijom na tu temu, ako svi održe date reči.:ppozdrav::ppozdrav:

Pa temperatura i svetlost se podrazumevaju. Ipak i pilici za svaki slucaj, posle par dana kada se uhodaju pilici idu napolje. Cekamo slike koje ce biti poucne i dobre kao i svaki put.

---------- Poruka napisana 12-04-12 u 17:18 ---------- Prethodna poruka je 11-04-12 at 20:14 ----------

Stigli curici, razbaskarili se po celom prostoru, nasli vodu i hranu.

---------- Poruka napisana 14-04-12 u 16:15 ---------- Prethodna poruka je 12-04-12 at 18:18 ----------

Jutros nadjem jedno uginulo, mora da su ga izgazili dok je spavalo. Nek je o njegovu glavu, narucicemo dva nova.

Obećao sam članovima foruma.Stigli sinoć u 19 h.NEMA RASNE DIKSRIMINACIJE -beli i crni iste uslove hoće
34o81ox.jpg

Zna li neko gde bi mogao nabaviti ćurke u rasi. Da nisu hibridi. Da su teže od ovih domaćih divljakuša što lete. Kako svane odoše po njivama a neznaju da se vrate. Ima li neka teška rasa za gajenje na dvorištu?

Zna li neko gde bi mogao nabaviti ćurke u rasi. Da nisu hibridi. Da su teže od ovih domaćih divljakuša što lete. Kako svane odoše po njivama a neznaju da se vrate. Ima li neka teška rasa za gajenje na dvorištu?

Pa i hibride ti mozes drzati na dvoristu. Kada prebobaju mogu slobodno na dvoriste ali uz obaveznu hranu preporucenu za njih. Svi mi koji imamo uslove, teske hibride ispustamo na ispust. Normalno uvece moraju da se zatvaraju.

Možda je ovo rešenje ali ne tvrdim. "Converter - poludivlja"' piše na fiskalnom računu-uvoz- ja ne verujem ni ovima našima a kamo li ...Imao prošle godine za svoje potrebe - nešto lakši od klasičnog "convertera" belog ali meso beše sočnije ili sam tih dana imao veći apetit.
19ro5i.jpg

Ovaj primerak star 3 dana

---------- Poruka napisana u 17:40 ---------- Prethodna poruka je at 17:36 ----------

Druga poza
23u7gjn.jpg
:ppozdrav::ppozdrav:

Čuo sam za tu priču ali sam se do sada uverio da je ta kombinacija nepotrebna.Jednodnevnom ćuretu je bitna pored ostalog svetlost jer slabije vide i treba im 15 wati po metru kvadratnom prve sedmice.Stara priča je da im je najbitniji prijem temperatura od 36-40stepeni, svetlost kako sam napisao, topao napoj sa šećerom zbog energije, sutradan i sledećih četiri dana vitamina i antibiotika preventivno .,adekvatan prostor što se tiče površine, hrana posle 2-3 sata od prijema.Iduće nedelje ću častiti forum sa jednom lepom fotografijom na tu temu, ako svi održe date reči.:ppozdrav::ppozdrav:

Do sada sam uzgajao 4 ture ćuraka i sve su bile OK ali nisam znao da se u vodu stavlja šećer. Eto jedne korisne stvari koje čovek može imati od ovog foruma. Interesuje me koliko šećera se stavlja na 1 litar vode?????

Do sada sam uzgajao 4 ture ćuraka i sve su bile OK ali nisam znao da se u vodu stavlja šećer. Eto jedne korisne stvari koje čovek može imati od ovog foruma. Interesuje me koliko šećera se stavlja na 1 litar vode?????

Pa i ljudima kada dozive stres daje se zasecerena voda. Curici tokom transporta ipak dozive mali stres i dobro je postupiti kako valjevac kaze. Moze i umasto secera zivimicin tovni on je sladak Ja probao, a uzgred ima i vitamine, pa posle preventivno zivimicin sa antibiotikom.

Ja i pilicima ubacujem secer.Provereno dobro,a ne steti.To savetujem i prilikom prebacivanja zivine.

Pocela navala na curice. Za 26.04 tronedeljni u ink. stanici popunjen broj i ne moze vise ni jedno da se upise, tek za 10.05. Jednodnevnih ima i mogu da se pisu.

Nazad
Vrh