SAMA
Moderator
Ja bi malo smanjio taj procenat soli do MAX 0,5%.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav svima ,
Primjetio sam jedno pitanje na koje nije odgovoreno, a to je : kakva je razlika između zrnate i mljevene hrane, odnosno zašto mjleti hranu, kada je jedu i u zrnu??
Srdačan pozdrav svima i puno uspjeha u tovu purića-čurića.
O lekovima i savetima za lekove sigurno ce se javiti strucne osobe koje to ne propustaju u ovoj temi.
Dok ste tu,hajmo kao i za tovne piliće najsmeša za ćurke (sad im dajem prekrupu i koncentrat 3. pola-pola).Nazdravlje
Duško,Pozdrav narode, kako Vase curke po ovoj vrucini? Moje se setaju , malo u ispust dok sunce tu ne obasja a onda pobegnu u zivinarnik pa tek predvece ponovo napolje. Samo nocu im palim svetlo, Uvek svezu vodu imaju i u zivinarniku i u ispustu. Smanjili su kolicinu hrane koju pojedu.
@Visnja
"E tako se to radi. Strucna literatura pa napred. Mi ipak svi ispustamo curke sa 2-3 meseca starosti, ali onaj ko je jednom se opekao sigurno ce od veterinara traziti savet, i nisu tu samo curke u pitanju nego sva zivina. Moje licno i skromno misljenje je da tu u stvari nema vakcinacije nego kada se uoce, ne dao Bog prvi simptomi po savetu veterinara terapija.Bolest je izgubila epizootiološki i ekonomski značaj, koji je imala u ekstenzivnom sistemu gajenja domaće živine, jer se oboljenje ne javlja u uslovima intenzivnog uzgoja u zatvorenim objektima koji nemaju ispust".
Vakcinacija je unusenje mrtvog ili zivog (sa oslabljenom virulencijom) uzrocnika bolesti u organizam radi podsticanja istog na stvaranje antitela protiv unetog uzrocnika.
Ovo sto Vi radite je ipak (za svaki slucaj ) lecenje ako je kojim slucauzrocnik ipak unesen u organizam. jem Posto pivo ne trosite, onda
@Visnja
Veterinar je preporucio lek koji vec Vi pominjete bez uradjenog brisa, znaci napamet..