Karalic
Banned
Ma pusti coveka, uneo nam je razonodu svojim konfuznim kolizijama. Nesto hoce , a ni sam ne zna sta hoce.Nego, cekaj kad pita "oca profesora " za misljenje , to mora da cujes
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@ Maestro
Ako mislite da postoji razlog (a postoji) opomenite po imenu doticne, a ne uskracivati temu ostalim clanovima.
@ Maestro
Ako mislite da postoji razlog (a postoji) opomenite po imenu doticne, a ne uskracivati temu ostalim clanovima.
P.S. Ovo ti je danasnji post....ovako, karalicu ti si covek cudan neki, nema te nema , pa onda dodjes da ispravljas krive drine....Kao prvo moj otac nije veterinar nego profesor na poljoprivednom fakultetu, covek od teorije, bez dana praxe....tako da mi njegovi saveti neznace mnogo, cenim vise savete koje dobijem od valjevca, i duska...posto su ljudi jako iskusni....ja STVARNO prvi put uzimam curke u zivotu, moj brat koji zivi takodje u Nisu, samo na drugom kraju, isto koristi ovaj profil, i on zaista gaji curke, samo nekako nije mi on bas mnogo upucen, on je vise onako staromodan....tako da njega i nepitam, a te postove koje ste nabrojali od pre nekoliko meseci, su njegovi postovi, posto mu ja dozvoljavam da udje i da komentarise.. JOVANIPS JE SKRACENICA OD JOVAN, I PETAR ,STEFAN, TO SU MOJA RODJENA BRACA...konkretno Petar mi je ulazio na profilu., stefan je inzinjer...sto se tice proliva kod jedne od curaka, taco je, lecio sam ga Vitaminom C u ampulama, koje NE IDU NA RECEPT, VEC SE KUPUJU U APOTECI PO CENI OD 24 DIN PO KOMADU....NIKAKAV JA EXPErIMENT NE REALIZUJEM, VEC SE SAMO NE PRAVIM KAO GOSN KARALIC DA SVE ZNAM, A ONO REZULTATA NIGDE NAZALOST...sto se pilica tice tovim ih 6-7 godina i tu se vec stvano razumem...ako nekom nije nesto jasno, slobodno nek pita.... ocigledno neko je ovde mnoooogooo ljubomoran, a mislim da se taj zna...covek iza senke, samo ulazi kad treba da hejtuje nekog....zalost i tuga
Sa 6 nedelja starosti ćurke bi trebalo po tehologiji da imaju težinu oko 2.300 grama a da pojedu oko 7kg hrane a ćurani 2.800 grama sa utroškom hrane odoko 8,5 kilograma.To bi bilo po tehnologiji uz poštovanje svih ostalih činioca od kvaliteta ćureta, hrane, uslova.Laku noć ili dobro jutro
E sad treba izvesti računicu za šta se opredeliti ćurke ili ćurani 12kg mesa 35kg hrane 22.kg mesa 68.5 kg.hrane.
Pošto se ozbiljno razmišljam da mojoj "pilećoj bratiji" kad završi u zamrzivaču, u neko doba dodam i po koju ćurku, sve sam pažljivo pročitala i ovaj deo me je zainteresovao. Zamislila sam da uzmem jedno 5-6 komaTa za početak, pa da jednu (manju) ostavim ucelo za Božić, od ostalih belo meso da ide u šnicle (probala i sviđaju mi se), a bataci, karabataci i sve što može da se otkosti - u mleveno. E sad pitam iskusne jeli to izvodljiv plan? Jel teško otkostiti ćureće batake, mislim da imaju neke silne tanke žilice/koštice kroz njih?
Od prostora raspolažem 1/2 "pileće šupice" za početak, a kad mogu napolje imaju lep ograđen "boks" da šetaju do mile volje...
@NenaNis
Neno ponovo ja. To sto ste zamislili to i ostvarite. Curice kupujte na vreme posle maja tesko cete ih nabaviti. Za otkoscavanje bataka treba vi nama da objasnite, a ne mi vama. Zensko ste i strucniji od nas trapavih nazovi muskaraca.