Kako sam stekao imovinu ??

Ne znam što je post prebačen u ovu temu, mislim da nisam nigde pisao ni govorio o tome kako sam šta stekao, samo istoriju i evoluciju mehanizacije u gazdinstvu...
 
Ja tek sticem lagano, mada da napisem iz ugla mog tasta, tj nekih gresaka njegovih sto mi stalno spominje. Tacnije 89 god je kupio novi Ursus 904, a neckao se da uzme njega ili da da jos doplatu za Zmaja novu 142,kaze 6 vagona kukuruza nov traktor, a za kombajn jos koji vagon do godine i ne uzme, kao dogodine ce kombajn ono rat i nista od trgovine. Kod nas je u to doba bilo slabo kombajna i sve neki krsevi, moga je tada dobro zaradjivati na uslugama i ne muciti se sa starim.
 
Upravo tako,vidi se da nije ista tržišna utakmica za sve.Da je regularno onda bi se doneli propisi da ne može neko dobijati svake godine a neko u životu nije ništa dobio.Znsči prednost u sledećem krugu treba da imaju oni koji NISU ostvarili povrat.Da ne pričamo o telehendlerima,čudima,mud..a.Šta mislite o gazdinstvima gde su vlasnici od 60 g,pa oni i ne znaju oko računara a ne da popune i predaju papire za subvenciju.Ipak je ova država nekom majka a nekom maćeha.
 
Uvek bila i biće.Ali sa druge strane imaš tu u selu ekipu koja uvek palamudi kako nikad ništa nisu dobili a nikad ni jedan konkurs nisu popunili niti probali da predaju iz ubeđenja "Sve je to namešteno".
 
Ја нисам никада поднео ни за један конкурс, а скоро па ме молили људи али јбг не верујем никоме и ни не трудим се. Јбг навикао да се патим и то ти је али рекао сам на пролеће ако буде било конкуришем за нову прскалицу па куд пукло да пукло.
 
Tako nas 5 drugars sedimo pred konkurs za mlade 2019 i vodimo svetsku politiku zavera.Ja im kažem da svi predamo na žene jel ima realne šanse da prođemo.Malo je falilo da se posvađamo kako u fazonu sve je namešteno nikad neće moći i blabla bla ....probaj ti mi sledeće g ...itd.
Na kraju epilog u selu sve majke sa 1 detetom 23 boda a sa 2 deteta 26 i svi prošli moji jarani kažu posle e da smo znali.
Nama je tada opština donela dosta bodova kao nerazvijena mislim da nas je oko 10-12 iz sela prošlo.
 
Lokve nerazvijene? A one gradjevine?
Ne pišem ja zakon,nisu refrentne vrednosti građevine nego BDP.
Ljudi su gulili švapske klozete 40 g nije im država napravila.
S druge strane opština Alibunar od cc 18000 stanovnika 3000 na birou.
Od industrije i privrede nema ni I ni P.
Valjda su zato masovno krenuli u inostranstvo u prošlom veku
 
Ima sasvim dovoljno takvih uopštenih tema da se može u njima pisati, ne mora se baš za sve ovarati tema.
 
Čekaj,jel to za vas normalno da mora da se konkuriše na žene,na decu,na mlađe od 40g.Sve je otišlo do vraga.Sva ta muljanju sa gazdinstvima je trebalo saseći u korenu.
Normalno da nije normalono ,to treba da da misli onaj koji piše uredbu.
Moja žena ima gazdinstvo u PDV-u kao i ja ,nemam gazdinstvo van PDV-a ,ne pitaš koliko plaćamo godišnje državi?
Kaži mi molim te gde je tu muljanje?
 
A zasto na dva gazdinstva? To bi se moglo zvati regularno muljanje, rupa u zakonu ili nesto slicno.
 
Nazad
Vrh