grunt
Član
Па то је истина права како си провалио свака част
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad spavas isto samo malo na visem .Ja sam kupio sebi stan pre par meseci, super smo se slagali ali sad sto se volimo to je neverovatno. Zemlju i dalje radimo, sve je isto osim sto sam promenio mesto spavanja.
Nije bas vezano sa temom ali sam u poslednje vreme video da postoje ljudi koji zive da bi radili i oni koji rade da bi ziveli. Na zalost sve je vise ovih prvih...
Prvi crkveni spisi koji nas pominju u Kaću su iz 1715-1720, a kažu da smo i mnogo ranije bili ovde (mislim da se pominjala 14xx godina). U porodičnom stablu prvog kojeg znamo je rodjen 1804. Svi su se bavili čistom poljoprivredom sve do mog oca koji se posle vojske zaposlio kao vozač u Centroslaviji i pored toga radio zemlju. 1991 je napustio firmu i od tad se bavimo opet cistom poljoprivredom. Imamo 45 jutara naše zemlje za tolike godine sticanja. Možda da smo došli 94-95 bi do sad imali 4500 hektara, ne znam... Sva zemlja što imamo u vlasništvu je uglavnom kupovana. Pradeda mi je bio dobrovoljac u I sv. ratu i vratio se kući iz Soluna peške, pa je kao dobrovoljac dobio od Kralja 6 jutara zemlje. Ostalo je sve kupovano...Моји су се доселили у Чортановце 1870год...Од тада већина генерација се бавила Пољопривредом као и ја... сад радим 70кј земље 30 у власништву остало аренде,у кући нас и ма седморо до душе у две куће у једној мама и тата у другој жена ја и троје деце,жена ради у Пошти има плату 46.000 Мој ћале сељачку пензију,то су нам сигурна примањаОд механизације све од а до ш што се тиче Ратарства...Живимо лепо тј солидно ништа нам што се тиче егзистенције не фали...Ето то је за сад у принципу све радим сам ћале је 50 о год па колико може помогне,и да Веровали или не новчаник је код мене што за Сремце није баш карактеристично