Pozdrav svima! Mozda nije lose da posle par godina "posmatranja" kazem nesto o sebi... Pokusacu ukratko, deda uz posao uspeo da skupi 8-9kj, ja posle nekoliko godina pomaganja i rada na toj zemlji i kada su godine dosle po svoje preuzmem tu zemlju. Godinu-dve, ja se tada jos bakcao s pasuljem koji je redovno bio zastupljen na 2kj od te povrsine, i ja "dodjem sebi". Mala povrsina da se napreduje, ja u medjuvremenu taksirao, ni tamo ni ovamo. Dogodi se da mi odjednom i bez najave umre stric, na forumu poznatiji kao "tarana". Krenulo rasparcavanje njegovog imanja, kako to vec obicno ide, i ja dobijem 20 kj njegove zemlje. Za mene licno je ta zemlja jos uvek njegova i svaki odlazak na njivu je kao da idem njemu nesto da odradim, kao nekad...mada neki misle drugacije... Nekako sledece godine od neke ustede, zarade i prilicnim srljanjem uspem da kupim 7 kj prvoklasne zemlje za nekih 4000/kj mada realno nisam imao za toliko. prosla god podbacila, ja jos "klamcem", ne znam jos koliko cu, ali se nedam!!! Uglavnom, skupio sam blizu 40kj, nemam zemlje u arendi, nemam veliki traktor, samo fergusona trenutno. Mozda sam specifican slucaj, neki misle da mi je upala kasika u med a ja znam da nije i za njihovo misljenje me bas briga.