Kukuruzni adapter za kombajn

Имао си код Бијељине 2 преклопна адаптера,стигли из италије,чини ми се да су доста бољег стања него тај твој.У сваком случају честитам.
Ne bih baš rekao. Pošto sam dobio još slika sem onih u oglasima. Na slici mi djeluje dosta potrošeniji, a uživo je to obično gore. Svi noževi su potrošeniji, kod mene su na raketama kao novi, a na sječci sa jedne strane potrošeni, a sa druge novi, a ovi su potrošeni sa obe strane, takođe su i lančanici potrošeniji.
Na to sve su skuplji za oko 1000 eura plus još na to sve ne odogovara kačenje što je još dodatni trošak, koji nije baš mali.
Tako da kada to sve sabereš razlika je poprilična.
Bez obzira na loše iskustvo sa prodavcem, ja sam za sada kupovinom zadovoljan, sad vidjećemo kako će se pokazati u radu. Ovih dana ga preslagujemo sa 75 na 70 cm, kada složimo krećemo.
 
Dali se kod vas sije na 70 cm kad je potrebno preslagivanje?
Kod mene siju na 75 i ako je majstor na sijačici dobar, ide odlično. Ako siju dvorednom ponegdje iskrive pa uhvatim i peti red ali ništa strašno.
 
Jesi li siguran da se kod vas sije na 75, jer ovaj kompletan kraj sije na 70, sem nekih izuzetaka.
Kod nas se sije na 70, tako da je potrebno presložiti adapter. Prodavci tvrde da se može raditi i na 75, ali od toga nema ništa, pogovotovo kod nas gdje je slab kukuruz i čim ga smota odmah pada.
Adapter je predviđen da se može presložiti ali ima šarafati i uvijek je negdje nešto zapeklo pa to odnosi dosta vremena da sve ide glatko bilo bi duplo i brže i lakše, ovako ima fino posla.
 
Kod mene pa obrnuto crveni kombajn zeleni heder i ima nalepnice jd na njemu,sve razmisljam da ga prefarbam u crveno i nikako to da uradim

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Ranko 250.
Siguran sam. Mjerio, razgovarao, gledao kad siju. U ovih 20-tak godina sam imao 2 slučaja na 70 i rekao sam da mogu odustati ili ima više rasipa. Nisu velike parcele pa sam završio. Još prije rata kod nas u zadruzi suze sijačice na 70. Dođe kombajn iz Draksenića da vrše i odustane.
Ako je ravna njiva, patnja jest ali nekako ide ali ako je malo nagiba neide nikako. Previše povaljanog.
 
Moj kompletan kraj sije na 70cm, na 75cm nisam cuo da je neko sijao.
 
Kod mene pa obrnuto crveni kombajn zeleni heder i ima nalepnice jd na njemu,sve razmisljam da ga prefarbam u crveno i nikako to da uradim

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Ja svoj zafarbao sa 3u1 bojom i u roku od par meseci krene rdja ispod boje(znao sam to ali eto). A prosli vlasnik je prefarbao adapter bez ikakve pripreme, nije ni nalepnice skinuo. Pola boje se ogulilo, ali je prednos toga da ne rdja adapter kada se oljusti nova boja.
 
Za moj ukus je 10 km/h prevelika brzina. Tesko je drzati pravac pri toj brzini pa kad se promasi malo gura red i tu tarupiranje ne bude kvalitetno odradjeno. Vozim sestoredni adapter sa 320 konja ( 360 maximalnih ) sa 7.5 km/h i bude njiva idealno tarupirana. U pitanju je Capello adapter. Prosle jeseni sam nosio osmoredni Claas Corio i isto sam vozio 7.5 km/h. Meni je bitno da njiva bude odradjena onako kako ja zelim a ne da uradim nekoliko KJ vise tokom jednog dana.
Pozdrav kolega Cicimoric, planiram kupiti novi adapter Claas Corio 670 FC ili Capello Quasar R6 za Lexiona 630. Vidim da ste vi radili sa oba. Koji vam se bolje pokazao i kojeg bi preporučili? Hvala :)
 
Gledam adapter za mog 171 zmaja… sta mislite o ovom oros 6s na polovnim automobilima kod jozefa u beceju?
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh