Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

  • Da

    Glasovi: 179 54,2%
  • Ne

    Glasovi: 151 45,8%

  • Ukupno glasača
    330
Kukuruz 22-22.5+pdv za suv kako ko koga. Silosi isto to umanjeno koliko proceni da ce proci.
 
Tek kada dobijete uvozne papire bude vam jasno ko radi za koliki procenat i koliku zaradu. Agropanonka da svima cenovnike crno na belo i to važi za sve. Jbt. ako neki proizvod ima cenu onda mu je to cena i kraj. Neko je napisao da Agropanonka spušta cenu... I ja da sam na njihovom mestu ne bih ni dinara popusta davao ikome,najjeftiniji su, nemaju konkurenciju i to dobro znaju.
Ok, ako ne spustaju cenu onda nikom i kraj. I na kraju to moze kulturno da se kaze, a nd da se smeje nekom u lice i kao fazoni jesi normalan i ostale mangupske fazone, moze to i kulrurno da se kaze.
 
Što bi ja voleo da su mi džakovi sa kukuruzom puni kao tebi a ne prazni, prodao bih ga sada bez mnogo razmišljanja. Da li je neko od Vas postavio sebi neku cenu (realnu) po kojoj će prodati kukuruz?
Za ovu godinu mi je realna cena 20 din. 80% sam prodao po 18,5. 5% po 19,5. I ostalih 15% po 22. Ja zadovoljan. Svima koji nisu prodali kukuruz želim cenu 30 din...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
po toj ceni nemozes da prodas ?
Mislim da cu prodati sve ali jos nisu poceli da kupuju.Zadnje 2 godine po nekoliko meseci do nove berbe sam mogo jos da prodam ali ponestane robe.Tada sam prodavao po 20.

Trenutno je u poljoapotekama 26,27.5 cena kod mene jeftinje e sad dal narod nema para.Dosta njih vise ne hrane nista kupuju po mesarama meso kako kad imaju para.Vise su mi golubari musterije i oni koji sade pa im nestane kukuruza.
 
Budi srećan ako u opšte imaš tržište.. Ja u inđiji recimo nemam tu opciju, jer kad smo dobijali status grada uveli su zabranu držanja stoke... I kad niko više ne drži ni petla i koku kome prodati 50 kg kuruza..
 
Budi srećan ako u opšte imaš tržište.. Ja u inđiji recimo nemam tu opciju, jer kad smo dobijali status grada uveli su zabranu držanja stoke... I kad niko više ne drži ni petla i koku kome prodati 50 kg kuruza..
I da nije statua grada tendencija jeste smanjenje broja gazdinstava koja drže 2-3 svinje za sebe, a da pri tom kupuju hranu. O govedima da ne pričam.
A i tov pilića je sve manji u brojci 20 do 50 brojlera.
Zbog toga je skoro zamrzla prodaja na džak.
Poslednjih godina na pijaci u Pančevo se prodaje i prekrupa na džakove od 10 kg.
 
Tako je...
Inače juče nešto divanimo, cena je još uvek super al se kuka da se slabo trguje, nešto ga niko neće, valjda opet neke kalkulacija...
 
Ide kukuruz normalno. Prosli vikend pogodio kamion u petak, u ponedeljak tovareno. Juce opet pogodio 2 kamiona idu u ponedeljak.
 
To su dva pristupa. Almex ti da prvu cenu mnogo vecu i onda supusta. Ti kad spustis 5000e na traktoru mislis kako si uradio odlican posao, a koliko je moglo zaista spustiti to samo oni koji prodaju znaju.
Ne zna ni onaj koji prodaje pravu cenu, samo dobije papir do koje zadnje cene moze da ide.

A i to za carinske deklaracije niste u pravu, to sto je na njoj najveci ili najmanji rabat ne mora nista da znaci. Moze firma proizvodjac masine da dileru u Srbiji prebaci "rabat" na racun, tako da na deklaraciji izgleda kao mala zarada a zapravo je mnogo veca.
 
код Митровића млин каћ цена данас кукуруз 22 динара подиго за пола динара а соја 60 динара диго за 1 динар ја мислим да је ово неки плафон роба на лагеру може да стоји до 31 јуна на лагеру
 
Merio sam danas vlagu kukuruza iz kotarke ima vlagu 17% dobijam cenu u bcm idvor od 22,5 din sa pdv za tu vlagu. Mislim da nije lose. Kazu od petka se nesto dogadja, sad gore ili dole nisu hteli reci... Da, i platio sam amosulfan za beli luk prihranu 30,5 rsd kg kes varijanta.
 
Nazad
Vrh