Prikolice

Stranice je radio Kosanović.
Ostalo je jos ruda da se montira, bure od kocnica i kocioni ventil. Uglavnom radovi su pri samom kraju, a poceli su tamo negde u decembru, valjda.

Te svetlece sam uzeo u gumatiku, salju sve postom.
 
Oko 11.34 kubika Farmtech, 11.8 kubika Pronar. Farmtech 3000kg, Pronar 3300kg. Cena pre dve godine. Farmtech 12200+pdv, Pronar 10.500+pdv (u slicnoj opremi). Nazivna nosivost (deklarisana) Farmtech 8t, Pronar 10t. Prakticna nosivost i na jednu i na drugu nabacas kukuruza, soje, psenice koliko god moze da stane i to ide bez problema. Ko kupuje sad, po meni sve je to dobro. Gledati sta ima bolju opremu za odredjenu cenu. Jako korisno mi se pokazala automatska poteznica kroz eksploataciju. Sam zakacim i otkacim prikolice medjusobno bez poteskoca. Y ruda treba samo ko ima ekstremno malo dvoriste, za redovno koriscenje nema potreba da vam uzimaju novce.
Da sad kupujes za koju od te dve bi kupio?
I koja im je sad cena sa opremom koju imaju?
 
Nema jer je kraca od 4 m. Kaze Kosanovic da nema potreba da bude flah. Na zmajevci imam taj flah i to je super stvar.
 
Majku mu, kolika je tvoja prikolica? Moja je 4 tone, malo.me majstor zeznuo pa je širi sanduk od fabrickog, ali ima na polovini flah, a mislim da je 4 metra stranica.
 
Kod mene je mislim 400 x 200 x 90. Koja je fabrička nosivost?
U moju stane oko 6500 pšenice onako maksimalno preopterećeno. Spreman je novi obrtalj na rolnice, a mislim se i da joj ubacim jedan list i potencijalno gume 17.5
 
Planiram kupovinu tandemke, 8 do 10 tona. Moram videti pošto su ove Poljske, a razmišljam i o Leško prikolicama. Turske mi se ne svidjaju. Hoću prikolicu sa kojom ću da budem miran dok sam živ. Naročito što robu uglavnom kipam na šuber pozadi.
 
Gledao sam ih pre neki dan,vise mi se svidaju i ulivaju poverenja ove Palazoglu iz MBV Vrsca.
ociscena-scaled.jpg
 
Ja sam zvao za farm tech edk 650 s donjom kukom širim gumama i zrakom 9000 eura.
Leško 8000.
Pronar nisam ni gledao radi 11 guma običnih.
A i ne dopada mi se baš pronar jedino da dadu dobru ponudu pitat.
Otišle su cijene jako gore.
Imao sam i stare cijene najmanje je po 600 eura otišlo.
Farm tech je najmanje poskupio
 
Drugar je uzeo par palazoglu prikolica (nisam siguran da li 10t ili 12t imaju stub na sredini) i dve up (tandemke). Mnogo robe prevoze i dosta su uposlene. Kaze mi da su ove sa stubom jos i nekako a da sa tandemkom nikako nije zadovoljan i da razmislja da ih vrati ili menja na neki način. Nisam imao vremena da detaljišem čime je nezadovoljan, ovo mi je bilo dovoljno.
 
Jeste skuplja,ali po sistemu koliko para toliko muzike.I ja sam dvoosovinku gledao,tandem nije bio na stanju.
Sve je veliki znak pitanja,dok ne nadjes nekog ko je vec kupio pa da cujes neka iskustva.Trgovci samo "bla bla bla bla" ko navijeni.
Po sistemu stisni mu** pa kako ti se posreci.

Tandemke su skuplje od klasicnih dvoosovinki za 3-4000e.Npr u Agrotechu fliegl 11000 + pdv a tandemka mislim da je 15000e (nisam siguran zavrtelo mi se u glavi kad mi rekao.
 
Nazad
Vrh