Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Заиста мислите да велика КуК монархија не би нашла неки други повод да задави мучену Србију тог времена? Да су свим "младобосанцима" напрасно попадали клавири на главе, свима њима, и сарајевски атентат се није догодио, мислите да би недостатак повода зауставио њихов "дранг нах Остен"?
 
Srbija se tek oporavljala od dva velika rata i nije joj bio potreban joj jedan veliki rat u tako kratkom periodu i nije trebalo davati razlog austriji za rat ali nisu svi mislili tako
 
Preko 2000000 sto poginulih sto ranjenih i obogaljenih za sva vremena. Golgota do Krfa i nazad. K. rcimo se mi jos od Kosovskog boja.
 
Princip je samo izvrsitelj a nalogodavci su Apis i kompanija koji su imali ideju velike Srbije odnosno objedinjenje svih srba u jednu drzavu ali ta ideja ih je kostala nekoliko miliona srba u prvom sveckom ratu da bi se stvorila Jugoslavija a ne velika Srbija .Stvaranjem Jugoslavije otvoren je put Hrvatima i Slovencima da stvore drzavu a pre toga stvaranje NDH i zlocina u drugom ratu itd..




За сваљивање кривице за избијање првог светског рата на Србе и Србију је веома битно да и се и даље шире заблуде како је Гаврило Принцип упућен од стране Србије да убије надвојводу Фердинанда.



Ово је врло опасно учење!!!



Први светски рат је завера британске олигархије која је желела да преузме СВА нафтна поља која се налазе великим делом у Турским поседима, да ослаби конкуренте као што су Немачка и Русија (која је озбиљно улазила у посао са нафтом) и да се потпуно прекроји мапа до Блиског истока и на самом Блиском истоку.



Србија је била важна зато што контролише пут ка Блиском истоку и са династијом Карађорђеви на челу је тесно повезана са Британијом. Друга важна чињеница је да по неким мировним уговорима Немачка и Русија неће ступити у међусобни рат осим ако нису угрожени Аустроугарска (битно за Немачку) или Србија (битно за Русију).



Изградња стратешке пруге Берлин Багдад је убрзала догађаје и настојање британске нафтне и финансијске олигархије да до рат дође што пре.



Preko 2000000 sto poginulih sto ranjenih i obogaljenih za sva vremena. Golgota do Krfa i nazad. K. rcimo se mi jos od Kosovskog boja.


Ово је цена коју смо платили. О економској пропасти не треба трошити речи, када се види ово море крви.



Посебне занимљивости су да надвојводу Фердинанда нису ни његови подносили, да је начелник нашег штаба војвода Путник био у бањи Glajhenberg у Аустрији (и одатле без проблема успео да дође кући), да је на инсистирање Британаца поново активиран Мишић који је често изводио операције на своју руку, што нас је коштало много живота (битка на Кајмакчалану којој се на западу не придаје неки судбоносни значај и сматра се тактичком и ту је кости оставило хиљаде Срба). Да су заступници британских интерес постали енормно богати (Пашић) и да се све то код нас слави као доба велике храбрости али је то доба велике пропасти. План британске олигархије је био и извођење Октобарске револуције и свргавање династије Романов.
 
Sve tajne sluzbe a mi glupi i naivni .Sve sto smo zeznuli odnosno imali losu procenu nase vladajuce oligarhije krive su tajne sluzbe i smrt cara Dusana i boj na Kosovu i ubistvo Karadjordja i Mihajla i Aleksandra Obrenovica i Gavrilo Princip i demonstacije u 27 marta i pad krajine i gubitak Kosova sve su to tajne sluzbe a ne glupi potezi nasih vladajucih struktura
 
Sve tajne sluzbe a mi glupi i naivni .Sve sto smo zeznuli odnosno imali losu procenu nase vladajuce oligarhije krive su tajne sluzbe i smrt cara Dusana i boj na Kosovu i ubistvo Karadjordja i Mihajla i Aleksandra Obrenovica i Gavrilo Princip i demonstacije u 27 marta i pad krajine i gubitak Kosova sve su to tajne sluzbe a ne glupi potezi nasih vladajucih struktura

Службе, као организација су постале јаке у доба краљице Викторије. Раније пре тога су интересне групе које су рушиле много јача царства и империје за које смо ми ситница.



Смрт цара Душана је у интересу венецијанских трговаца. Више им је одговарала већ јако ослабљена Византија него царевина у успону. Ко их је створио (Немањиће), тај их је и срушио.



Косовски бој је такође последица роварења венецијанских трговаца. Ако се погледају мапе, види се неколико“флека“ и то је венецијански посед, али невероватно су моћни. Са најјачом флотом и склони сплеткама. Њих су многи оптуживали да путем Османске империје желе да згазе Европу.



Пред други светски рат, наше владајуће структуре су повукле најбољи потез, а то је пакт са Немачком. Британци који су нас опет хушкали да гинемо за њих нису нудили ништа. Економска сарадња је нула (није баш нула јер у серијалу Диклића 100 сенки над Београдом сам први пут чуо да је „економска размена“ са Британцима 60 ћурки које су наручили; када им је то предочено, наручили су још 60 –значи, тешко нас зајебавају). Британци су све предузели да се сруши влада и повуче споразум са Немцима. Онда су нам Немци то лепо наплатили.



Питање за свакога је шта би лично урадио да га неко превари и не испоштује судбински важан уговор.



Све империје су пале јер су нечији трговачки интереси у питању. Ко је помогао Византију са запада да се одупре турцима? Исто питање које помогао Србе на Косову да зауставе продор Османлија? Па нико.



Енглеску су преузели револуцијом (Оливер Кромвел). Француску исто тако. И Русију. Све су то биле врло јаке силе.

Сада се ради на рушењу САД а уздиже се Кина. Капитал олигархије је одавно пренет тамо.



Изузетак је једна од најјачих сила у 16. и већем делу 17. века – Шпанија. Они су сами себе срушили златом опљачканим у Јужној Америци.
 
Za ovo poslednje ste sto posto u pravu.... od tolikog zlata ništa nisu unapredili niti se priključili industrijskoj revoluciji....

Ono što mene zanima, s obzirom da ste prošlost lepo obrazložili, kako vidite da bi se jedna mala, izmučena zemlja dalje ponašala kada je poznato da se nalazimo u 'mengelama' velikih? Što se više koprcamo 'bukagije' sve više stežu...

Pored obrazovanja, inovacija... gde vidite 'saveznike'... u koje krilo da se na'uzimo što bi se narodski napisalo....
 
E,vidim da smo politički i istorijski potkovani,hajde da osnujemo stranku.I tako su sada u skupštini samo neki neobavešteni.Bili bi najjača opozicija.Samo malo da se nafatiramo i posle bež. :ppozdrav:
 
Ми тренутно немамо савезнике. Да их имамо, имали би ону војну базу (не рачуна се она за трговину дрогом на окупираном делу територије). Тешко ја као обичан грађанин могу рећи ко би требало да су нам савезници. Тако нешто одређује рад обавештајних служби и политика која се не води јавно.



Ми службе немамо (осим „испостава“ страних сила).



Један кинески високи функционер (заборавио сам тачно који) је пре пар година био у посети Србији и лепо је рекао председнику државе Николићу: Далека вода лице не мије. Тиме су Кинези јасно ставили до знања да нису у стању да буду наш снажни савезник. Мада их лично не бих пожелео као савезнике.



Политика коју је требало водити је политика без срљања у разјапљене чељусти. Имали смо таквог премијера којег смо приљежно најурили и још га пљујемо кад год се укаже прилика. Требало је „давити“ са политиком док се понешто не рашчисти на светској сцени. Али ми волимо „одлучне“ и оне који се не скидају са екрана, лажу до бесвести, а продали би и рођену мајку.



Образовање је болна тема (а одатле следе и иновације). Ми смо колонија и немамо образовни систем који је у интересу нашег народа. Битне ствари суверености, као што су економија, образовање, војска итд. немамо као независне државе. Економску политику нам одређује мафија из ММФ, образовање окупатори из Европе, војску контролишу стране силе (седе у генералштабу) и тако у недоглед.



Основно обележје државе, као што је територија, власт, становништво потом, економија и производња хране полако копни. Као колонија немамо власт него представнике окупатора који и не спроводе политику у корист народа. Територија је недефинисана јер управо те слугерање прихватају окупацију и потписали су акте којима смо изгубили било који вид државе Србије на Косову и Метохији (знате оно када манијак скандира Ацо Србине). Становништво се лагано (али сигурно) расељава, економија је у интересу странаца (неразумним потезима срљамо у дужничко ропство), а угрозиће се и производња хране продајом земље странцима.



Ресурсе воде је распродала жута банда чији су родитељи углавном комунисти, још негде око 2003. године и нико ни да бекне против тога.

Тамо где ми хоћемо, они нас неће јер изаберемо представнике који нису нормални или су толико покварени да воде неразумну политику (знате да је „паметни“ уложио кинту на Клинтонов клан).



Како бирамо тако нам је.
 
Poslednja izmena:
Тако је. Уз малу примедбу: паметни из историје нешто науче. Код нас се историја свела на таблоидно штиво. Таблоиде народ „гута“ и уби се од знања.



E,vidim da smo politički i istorijski potkovani,hajde da osnujemo stranku.I tako su sada u skupštini samo neki neobavešteni.Bili bi najjača opozicija.Samo malo da se nafatiramo i posle bež.


Имају пољопривредници свог представника. То је онај што је трактором ушао у сред Београда и довезао изборни материјал.


Где има то о историји да нешто научим. До скора сам пратио углавном теме које се тичу ратарства и слично.
 
Јесте, догодине у ово време биће годину дана како сам друг члан.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh