Herbicidi u suncokretu

Vidim da na Milovanom kometaru kako ambroziju nije unistio niste vise napisali komentare, pa pitao bi jel unisti ambroziju taj cerealis ili expres? I do koje velicine ako je uopste unisti?
 
Ja sam isao 20 grama po jutru cerealisa sa okvasivacem, bio sam pre par dana na njivi posle 7 dana je bila pozutela. Sutra je dve nedelje kako sam prskao pa cu videti pravi efekat. Prosle godine nisam imao problema gde sam radio sa expresom sto se tice ambrozije.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Prskao sam do sad uvek stockstarom u dozi od 30gr/ha, nisam imao problema sa ambrozijom do sad uvek je unistavao. Ove godine sam nabavio Gringo I nisam bas zadovoljan dejstvom na ambroziju na jednoj parceli u zakupu, sve ostalo je oborilo lisce osim nje koja se samo zuti. Mislim da ima do toga sto sam koristio agromarketov trend kao okvasivac, ne deluje mi bas dovoljno kvalitetan, previse peni. Imam od prosle godine Inex-a pa cu uraditi jos jedan tretman. Vidim da neki idu do 50gr /ha, koliko ste maksimalno radili?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
 
Vidim da na Milovanom kometaru kako ambroziju nije unistio niste vise napisali komentare, pa pitao bi jel unisti ambroziju taj cerealis ili expres? I do koje velicine ako je uopste unisti?
Koliko sam vidim,radio sam ove godine negde i 40gr/kj i jedino se vidi efekat na ambroziji koja nije veca od 5-6cm.
 
Kod mene ceralis isto propustilo vecu ambroziju,isao 30gr, i na drugoj njivi 50 gr(sa inex-om) i nema razlike,zeleni se samo tako.
 
Odjednom, uhvatio je onu sitnu i ona stoji ne raste i žuti se,a ova sto je bila veca ništa se ne vidi po njoj i raste i dalje.
 
Ja sam prosle godine isto radio stocstarom i bilo je odlicno ,ove godine gringo ni blizu ,sto kaze kolega Lacky sve otislo samo se ambrozija zuti,stocstarom sam tukao i vecu ambroziji prosle godine u istoj kolicini od 30 g ha i to bez lepka a ove godine uz gringo sam dodavao i lepak i nema takav ucinak
 
Da li ce biti mnogo 45gr/ha Cerealisa odjednom ili da smanjim malo ? Uklopilo bi mi se da idem tako na tu parcelu da mi ne ostaje malo manje od pola kesice da se vuce, kasno sam kupio tu parcelu maltene prolecno oranje polovina februara. Pre toga 2 godine nije radjena dok nisu resili naslednici oko zaostavstine i da li ce da prodaju, od korova svasta ali ne preterane oaze.
 
Za kletox extra preporuka od dipl.ing. iz psss-a da se nedodaje okvasivac zbog suncokreta. Inace sam prosle godine radio kletox (obican) 1.8-2 L po hektaru sa inex okvasivacom 0.1%. bez problema po suncokretu.
 
Obisao sam danas suncokret tretiran pre 7 dana sa Galenikinim tribenuron metilom od 750 g po kg. Radio sam 25 g po ha a efekat nikakav. Malo veci poponoc se zeleni kao da sam ga prihranio, a ostali korovi u fazi kotiledona vidi se da su zaustavljeni, ali imam utisak kao da ce zivnuti opet. Da li treba jos koji dan sacekati da bi bio bolji efekat? Inace, dobice ogrtanje za nedelju dana, ne planiram vise da ga picanim. A u buduce, samo oridjinale expres.
 
Nazad
Vrh