LTZ

Набасао сам на страницу на Нету где су активни линкови ка три сервисна приручника за 40-ку: https://belshina.su/remont-selkhoztekhniki/traktor-t-40/ . Приручници су на руском, а скидате их тако што кликнете на плави тастер у коме пише "СКАЧАТЬ КНИГУ", после чега вам се отвара линк на "Јандекс диску", где ћете се сигурно снаћи.
 
Kupiti kod braće UKRAJINACA na klisi
Ili polovnu u DERONJAMA

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Imam problem na T40, igra mi poluga za uključivanje kardana kad je uključen, moze da radi sa malim opterećenjem (prskalica i sejacica) ali cim dobije vece opterećenje iskljuci sam kardan koliko igra... Verujem da je neka osovina unutra kriva, nisam mu rastavljao menjac tako da ne znam, ima li neko predstavu sta bi moglo biti i koliko je komplikovano za zamenu, da znam da li da se upustam pre berbe ili da planiram drugi traktor za berbu...
Inace osovina kardana u onom produzetku kardana je bila skroz kriva i uvrnuta, kao da je doziveo neki nagli udar, taj produzetak sam stavio drugi ali naravno to nije resenje problema.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 
Ima šraf sa strane, malo ukoso a više na gore ide. Sipa se čini mi se 70mL po katalogu


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ne treba da se vidi. Kada se vidi onda je udavljena. Kada ima viška on izbaci na onu malu cevčicu na dole.
Ja povremeno sipam onako od oka po neku količinu. Kad preteram vidim da je izbacio. Sad koliko je pametno preterivati ne znam ali ja nisam nikad imao problem sa pumpom.
 
  • Like
Reagovanja: amg
Na koji način sprečiti curenje ulja? Neki dihtung, gumeni prsten ili silikon?
a19cc6f269af4031f7732e87e4a079c4.jpg
bdc94eb97b7c11f7f0fd68c1f853d7ee.jpg


Skickat från min FRD-L09 via Tapatalk
 
Kolege,treba mi POMOC !!!
Uradio sam na T40 prednji mosto,zamenio sam sve lezajeve jer mi je polomio lezajeve koji stoje na ulazu u prednji most.
E sad kako sam sve stavio novo, desava mi se da mi ukljuci prednju vucu u transportu i dosta optereti menjac koji pocne da bruji.
Isto sam primetio, vozim 5. ili 6. brzom pocne da uci menjac, zaustavim traktor izadjem i probam da pomerim kardan od prednje vuce rukom ali je blokiran (ukljucio prednju vucu) vratim traktor 2m u rikverc i on mi posle toga oslobodi kardan ali opet cim krenem napred 5. i 6. brzinom isti problem.
Da naglasim, da kad sam odkacio kardan prednje vuce primetio sam da hoce da mi blokira tockove (kada sam smotao u levu stranu da udjem u dvoriste oba prednja tocka su se okretala i ocrtala trag na betonu) zamenio sam ulje jer ko zna kad je menjano i to sam resio,vozio bez kardana bez ikakvih problema ali cim vratim kardan eto problema.

Dajte neki savet, rasturao sam menjac mislio sam da on zeza ali tu nema nikakvih problem ali prednja vuca mi se nikad nije ukljucivala dok nije zeznula te lezajeve

Sigurno je vec neko imao ovakav problem pa se nadam pomoci.

Hvala :)
 
Ajd polako,napisao si da ti blokira prednje točkove kad si otkačio kardan a oba točka su ti se okretala kako su blokirali točkovi a okretali su se
 
Нисам мајстор, али биће да је нешто претегнуто или није добро склопљено. Или можда чак и олабављено чим је одблокирао кад је возио уназад.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
nema blokadu, ima dve klackalice koje se same uzube da ukljuce pogon na prednjim tockovima,tako da i kad je skinut kardan one se same ukumpluju i " ukljuce" pogon napred ali tako da jedan tocak pokrece drugi
 
Nazad
Vrh